Moikkelis! Aika se rientää ja tänään on tasan yksi kuukausi aikaa kotiinpaluuseen ja yhden elämänvaiheen päättymiseen. Surullisesti myös blogin ajat alkavat olemaan pian ohi. Mutta eipä murehdita etukäteen, onhan tässä aikaa vielä kokea monenlaista ja kirjoitella kokemuksista, tässä viime viikkoisia tapahtumia :)

Arkipäivät ovat kuluneet normaalisti töissä eikä niissä päivissä sinänsä ole mitään ihmeellistä ollut, perushommia! Viikonloput ovatkin sitä parasta aikaa Berliinissä kun on oikeasti aikaa mennä ympäriinsä ja tehdä kaikkea mukavaa. Viime viikonloppuna lempisaksalaiseni Stefan ja Maike tulivat moikkaamaan mua tänne ja meilä oli superkiva lauantaipäivä yhdessä! He ovat niin mielettömän kivoja ihmisiä ja olen niin iloinen, että olen heihin Hannoverissa tutustunut, todellisia ystäviä. Pääsin taas kunnolla puhumaan heidän kanssaan saksaakin, täällä kun on jäänyt vähän vähemmälle sen puhuminen kun töissä pääasiassa käytetään englantia (ja jopa ruotsia enemmän kuin saksaa). Kierreltiin päivällä Kreuzbergissa ja näytin heille työpaikkani sijainnin. Poikkesimme Markthalle Neun nimisessä kauppahallissa lounaalla ja kahvilla. Tämä kauppahalli oli taas aivan ihana, täynnä erilaisia kojuja ja lihatiskejä, ravintoloita ja kuppiloita sekä tietysti olutmestoja.

markhalle%209.jpg

Markthalle Neun. Lounaaksi maistoin svaabilaista boulettea (Schwäbische Bouletten) perunasalaatin kera. Ovat vähän niinkuin isoja lihapullia, erittäin maukkaita!

Kävimme myös Zalandon outlet myymälässä kiertelemässä ja kuuntelimme kadulla karaokea laulavaa miestä.  Berliini on siitä loistava, että koskaan ei tiedä mihin törmää, tuona päivänä joku oli vaan päättänyt pystyttää karaokevehkeet kadulle ja kaikki halukkaat saivat mennä laulamaan :D Osuessamme kohdalle yksi mies veti hyvin antaumuksella Bonnie Tylerin Total Eclipse of the Heart- biisiä, oli kiva kuunnella häntä. Illan pimentyessä tiemme kävi perisaksalaiseen ravintolaan Berliner Republik, jossa nautimme hyvin saksalaisittain olutta sekä simppeleitä ja hyviä liharuokia. Oman annokseni nimeä en muista, mutta siinä taisi olla härän pihviä paistinperunoiden ja sipulin kera. Stefan söi erittäin perinteisen saksalaisen ruokalajin Eisbeinin, joka on siis sian potkaa nahkoineen päivineen, uunissa savustettuna. Lisukkeena tietysti hapankaalia ja perunoita. Täytyy myöntää, että herkulliselta se ei ihan heti näyttänyt, varsinkin kun nahasta pilkotti vielä muutama sian karva, mutta kun pääsin sitä maistamaan niin voisinpa joskus itsekin kokeilla, sen verran maukasta ja mureaa oli!

berliner%20republic.jpg

Keskellä komeilee tuo legendaarinen sian potka, Eisbein. Herkullisen näköinen vai mitä?;) Oli todella kiva ravintola, mukava ja rento tunnelma sekä parasta seuraa, tulipa maistettua myös berliiniläistä snapsia, "Berliner Luft", joka yllätyksekseni oli hyvin samanmakuista kuin minttuviina, ehkä vähän laimeampaa tosin :D

Ilta jatkui cocktailien merkeissä hieman vähemmän perisaksalaisesti, meinaan intialaisessa cocktailbaarissa. Tupa oli täynnä ja tunnelma lämmin ja kotoisa, oli kiva jutella ja vaihtaa kunnolla kuulumisia. Saatamme mahdollisesti nähdä seuraavan kerran Suomessa, sillä Stefan ja Maike luvanneet tulla poikkeamaan ensi vuonna! Monet yleensä lupaavat tulla, mutta eivät kuitenkaan tule. Tämän pariskunnan kohdalla olen siitä varma, sillä niin paljon olen heille Suomesta puhunut ja lupaillut kaikenmoista, että tiedän heidän joku päivä tulevan, sitä odotellessa!

intialaine.jpg

Cocktails! Ich und Maike. Vielen Dank Stefan und Maike für den Besuch! Kiitos kun kävitte Stefan ja Maike!

Tänä perjantaina menimme työkavereiden kanssa leffaan Potzdamer Platzin Cinemaxiin katsomaan viimeisimmän Nälkäpeli-elokuvan, joka tuli juuri ensi-iltaan. Oli tosi hyvä elokuva, suosittelen! Eilen lauantaina kävin pyöräilemässä Tempelhofin lentokentän ympäri ja huomasin ensi kertaa siellä sijaitsevat kommuunipuutarhat "Garten für alle", jonne alueen asukkaat saavat käydä istuttamassa kaikenlaista. Siellä oli hauska istutus, jossa kenkiin oli laitettu multaa ja niihin istutettu erilaisia kasveja ja laitettu hyllyille muiden kasvien sekaan. Mielenkiintoinen idea-yhdistelmä!

tempelhof%20leffa.jpg

Puutarhan lomasta löytyi myös söpö kirjakoppi "Bücher Box", josta saa ottaa kirjan mukaansa jos vie sinne uuden ottamansa kirjan tilalle. Ihana idea. Näitä kirjakoppeja olen nähnyt myös muualla Saksassa ja niissä on aina hyllyt pullollaan mitä erikoisempia teoksia.

Tämän kulttuurintäyteisen viikonlopun kruunasi tänään teatterikäynti, ensimmäiseni Saksassa. Menin norjalaisen työkaverin kanssa katsomaan Peter Pan "Zimt und Zucker " perhenäytelmää Berliinin yhteen suosituimpaan teatteri- ja revyymestaan Wintergarteniin (Talvipuutarha). Teatteri oli todella kaunis varsinkin sisältä. Tässä teatterissa katsojat istuvat pöytien ääressä, perinteistä katsomoa ei siis ole. On tavallista tilata teatterikappaleen aikana ruokaa ja juomaa pöytään ja tarjoilijat kulkevatkin jatkuvasti yleisön seassa ottaen vastaan tilauksia. Oli hieno kokemus ja näytelmä oli myös todella hyvä, tykkään Peter Panin tarinasta ja tätä oli myös helppo seurata saksankielellä. Laulua ja tanssia oli paljon ja musiikkia. Hauskaa oli!

wintergarten.jpg

Niin sitä istuttiin hienosti pöydissä näytelmää katsoen :) Teatterin ovella oli myös asiaankuuluvasti pukeutunut ovimies joka näytöksen päätyttyä toivotti jokaiselle hyvää päivänjatkoa. Hieno kokemus!

Semmoista täällä, ilmat ovat alkaneet hieman viilentyä ja aamuisin onkin ollut ehkä juuri muutaman asteen plussan puolella. Viimeisetkin lehdet alkavat olemaan maassa ja puut alastoman näköisiä. Pimeää tulee jo siinä neljän jälkeen ja töistä lähtiessä on jo ihan pilkkopimeää. Ensi viikolla saapuu kuitenkin valo ainakin mun elämään, rakas Jonttu tulee meinaan vielä viimeiselle visiitille Berliiniin ennen kuin tulen kotiin :) ihanaa! Tätä on taas odotettu. Mukavia juttuja siis tulossa ja aiotaankin Jontun kanssa nauttia vielä viimeisen kerran täällä edullisista schnitzeleistä, currywurstista ja glühweinista :) jepajee! Toivotan kaikille kivaa uutta viikkoa ja vielä tätä kautta lämpimät synttärionnittelut sukumme marraskuun synttärisankareille eli mammalle, äidille, Velille ja mummille! <3 Morjes!