ihmiset_hampuri-normal.jpg

Eli valloitettiin suomalaisvoimin Hampuri tällä viikolla! Täältä Hannoverista on sinne noin parin tunnin junamatka. Mukava reissu oli ja kerrassaan mainio kaupunki tuo Hampuri. Saksan toiseksi suurin kaupunki ja yksi Euroopaan suurimmista satamista sijaitsee juurikin siellä. En ole ikinä nähnyt noin paljon rahtilaivoja ja kontteja, yksikin laiva oli 50 metriä leveä ja yli 100 metriä pitkä ja siihen mahtui tuhansia kontteja...HUH! Paljon on siis vettä tässä kaupungissa ja sehän käy. Jokia ja niistä suurin Elbe virtailee ja kaupungissa on myös järviä. Eihän tuossa parissa päivässä kokonaisvaltaista kuvaa ehtinyt saada kaupungista mutta ainakin pääsi alkuun ja voihan sinne mennä uudestaankin vaikkapa joulumarkkinoiden aikaan.

min%C3%A4_hapuri-normal.jpg

Itsessään jo tuo Hampurin rautatieasema (kesk. kuvassa) on jo melkoinen nähtävyys. Melkoinen halli! Siltikin koosta huolimatta on hyvin helppo löytää oma raide sillä opastukset ovat loistavat ja ainahan VOI kysyä (vaikka suomalaisille se on yleensä viimeinen vaihtoehto:D). Keskiviikkona lähdimme jokiajelulle satamaan ja se oli kyllä hieno kokemus, yleensä veneestä käsin maailma näyttää erilaiselta ja tuossa sai edes pienen käsityksen siitä, miten iso koko satama on.

 

satama%2Bcity-normal.jpg

 

Sellainen karun kaunis kaupunki voisi sanoa. Nuo kaikki laivat ja koko satama-alue oli itsessään todella upea, sillä siltoja menee joka suuntiin ja jopa varastorakennukset olivat omalla tavallaan kauniita. Keskustassa on vanhoja rakennuksia kuten kirkkoja ja muuta hienoa nähtävää. Ekana iltapäivänä oltiin enenmmän kaupungilla ja seuraavana sitten satama-alueella. Käytiin toki tsekkaamassa myös paikallisen jalkapallojoukkueen HSV:n kotistadioni, ei ihan pieni sekään ollut. Oli edullista liikkua ryhmälipulla metroissa ympäriinsä ja tätä käytimme hyväksi. Näin myös keskiviikkona erään Sinan, joka oli Seinäjoella vaihdossa viime syksynä ja asuu nyt Hampurissa. Enpä olisi uskonut viime syksynä kun teimme yhdessä ryhmätyötä että näämme seuraavan kerran täällä.

Hostellimme sijaitsi lähellä St. Paulin asemaa, aivan pahamaineisen Reberbahnin kadun lähellä. Kaikkihan sen biisin varmaan tietävät, "St. Pauli ja Reeberbahn, sinne veri vetää uudestaan". Hieno paikka sekin eikä suinkaan mikään vaarallinen, yöaikaan ehkä kannattaa olla varuillaan. Koko katu oli nähtävyys itsessään, paljon klubeja ja erotiikka-alan liikkeitä mutta myös ravintoloita ja kauppoja. Täällä vietimmekin iltaa jalkapallopelien merkeissä, sillä kaikissa ravintoloissa oli joku tv missä pyöri joku peli taustalla. Reberbahnilla on myös Saksan ainoa Hesburger! Ja pitihän siitäkin kuva tietysti ottaa ;) ei toki käyty purilaisella, arveltiin että ehkä Suomesta sitten saa jos haluaa. Mutta hetkellinen kotoisa olo valloitti mielen.

reeperbahn-normal.jpg

Yöaikaan tuo Reberbahn oli aikamoinen punaisten valojen katu! Porukassa oli silti turvallista kulkea ja katsella paikkoja.

Niinkuin joka kaupungista (lähes) löytyy irlantilainen pubi, niin löytyy myös Reberbahnilta ja jopa useita. Näissä on kotoisa tunnelma ja aina jotain livemusiikkia, jota on mukava kuunnella seurustelun lomassa. Keskiviikkoiltana vietimme aikaa juuri tällaisessa kotoisessa pubissa livemusaa kuunnellen ja elämästä nauttien :)

hampuri_iltael%C3%A4m%C3%A4-normal.jpg

Semmoinen reissu se! Ilmat eivät ole hirveästi suosineet mutta onneksi ei sentään satanut. Tällä hetkellä täällä Hannoverissa taas näyttää kyllä todella pilviseltä ja varmaan pian sataa. Syksyltä ei voi välttyä täälläkään! Lämpötilat pysyttelevät kuitenkin siinä vähintään kymmenessä asteessa, yöllä on sitten vähemmän. Ensi viikolla alkaakin sitten koulu ihan toden teolla, sitä ennen nautin viikonlopusta varmaan urheillen ja kavereiden kanssa hengaillen. Iloitsen myös siitä, että enää on alle kuukausi siihen kun Jonttu tulee käymään! Jee!

Ei muutakuin saappaat jalkaan ja sateeseen :D Hyvää viikonloppua Suomeen kaikille ja kuulemiin! <3