Morjens!

Ihana viikko takana, voisipa sitä kelata vaan uudestaan ja uudestaan läpi! Jonttu tuli siis kyläilemään viime lauantaina ja lähti tänä lauantaina. Miksi aika menee aina sillon niin nopeasti kun sen pitäis hidastaa tahtia...pöff! Aivan liian nopeesti kului aika. Mutta saatiin ainakin viettää viikko yhdessä, tärkeintähän se on. Ei makeaa mahan täydeltä :D

Viime lauantaina mentiin sitten melkein suoraan Jontun saapumisen jälkeen jalkapallo-otteluun Bremenissä, Werder Bremen vastaan FC Freiburg. Oli todella hieno tunnelma ja olin tietämättäni varannut meille paikat vielä aika läheltä kenttää, maalin takaa. Joten nyt näkyi kunnolla pelaajatkin! Sitä ei vaan ikinä ymmärrä miten eri tavalla täällä suhtaudutaan jalkapalloon kuin Suomessa. Täällä futispeli on tapahtuma isolla teellä. Bremenissäkin ihmiset alkavat jopa kolmea tuntia ennen peliä valua stadionin suuntaan ja siinä sivussa pysähtyä siemailemaan olutta. Matkan varrella myydään fanituotteita ja ruokaa. Kannustus pelipaikalla on uskomatonta ja yhteislaulut saa ihon kananlihalle! Stadioni täyttyy lähes joka kerta yli 60 000 ihmisestä. Toki Suomessa on vähemmän ihmisiäkin mutta täällä on osataan samaan aikaan nauttia pelipäivästä, itse pelistä ja jälkipeleistä ilman alkoholin yliannostusta. Hienoa fanikulttuuria kyllä.

Täällä Hannoverissa sitten kierreltiin ympäriinsä ja näytin paikkoja. Ilma suosi kyllä nyt tosi hyvin, muutamina päivinä tällä viikolla on ollut jopa yli 20 astetta auringossa! Komea syyskeli siis, oli Jontulla turhaan talvitakki mukana kun sai sortsit jalassa lenkille mennä :D Käytiin syömässä kermaleivoksia ja schnitzeleitä saksalaiseen tapaan ja muutenkin nautittiin kaupungista ja toisistamme! Tuli taas herkuteltua oikein kunnolla, varsinkin kun Jonttu toi mukanaan Suomesta kunnon saaliin salmiakkia ja lakuja! Joka päivä syötiin jotain hyvää, nams nams! Muutamana päivänä käväisin koulussa mutta muuten päätin viettää laatuaikaa. Koulussa kerkeää olemaan sitten koko loppusyksyn.

 

jonttu%20hannoverissa-normal.jpg

 

Bremenissä oli myös meneillään komea syysfestivaali, vähän  niinkuin Okoberfestin tyylinen tapahtuma. Käytiin sitten sielläkin Bremenissä ollessamme ja syötiin mm. currywurstia, paistettuja herkkusieniä creme fraichen ja sipulin kera, fish and chipsiä, lettuja, sokerilla kuorrutettuja manteleita ja vaniljaleivosta. Toiset menee tuonne alueelle huvipuistolaitteisiin, me syömään :D

Nyt alkaa taas arki ja terveellinen syöminen ja liikkuminen :D Tänään aamulla tulin Bremenistä mistä Jontulla lähti lento takaisin Suomeen ja olen yrittänyt tehdä kouluhommia pois rästistä ja muutenkin olla reipas. Ei vaan ole aina niin helppoa, varsinkin kun on juuri viettänyt ihanaa aikaa ja sitten yhtäkkiä koittaakin karu paluu yksinäisyyteen. Tuntuu, että joulu on vielä niin kaukana ettei millään jaksa odottaa jälleennäkemistä ja Suomeen paluuta. Toisaalta aika meni tähänkin asti todella nopeasti ja kyllä koulu pitää huolen siitä, ettei tylsää tule. Onneksi täällä on ystäviä ja muutenkin aina voi soitella ja skypetellä Suomen suuntaan. Kyllä se tästä taas lähtee, eikä tässä ole edes kahta viikkoa kun iskä ja Rosa tulee kyläilemään :) Myöskin Berliinin ja Prahan reissu odottaa aivan nurkan takana. Hyvä että ehtii kaikki kouluhommat tehdä alta pois!

Jeppistä, ei tässä muuta tällä erää muutaku et on se rakkaus vaan ihana asia <3 ja se että on joku, joka voi olla kaukana mutta kuitenkin on  ja odottaa. Se on parasta se. Pitäkää kaikki siellä huolta itsestänne ja nauttikaa läheisten seurasta joka päivä :) heippppaaaaa!!!