Moro taas! Niinkuin ilmeisesti Suomessakin, täällä piisaa myös lämpöä! Viimeiset kolme päivää ollaan keikuttu siellä lähempänä +30 astetta kuin +20 astetta. Nyt todella tuntuu, että on kesä :) vaikka säällä ei mulla niin väliä ole kun päivät kuluu töissä, mutta nyt viikonloppuna oli kyllä kieltämättä mukava nauttia lämmöstä ja teinkin lauantaina viiden tunnin pyörälenkin ympäri kaupungin! Mulla on nyt kova projekti meneillään kun pitäis ehtiä koluamaan koko kaupunki läpi puolessa vuodessa ;) Lähdin kotoa Kreuzbergiin kirppareille, jatkoin pyöräillen Spree-joelle ja Berliinin muuria pitkin ja sieltä edelleen keskustan läpi Unter den Lindenin kautta Brandenburgin torille pysähtyäen välillä syömään ja kahville. Lopulta Tiergartenin kautta kotiin Schönebergiin. Kyllä hiki virtasi ja vettä kului. Mutta kivaa oli nähdä uusia ja vanhojakin mestoja.

kirppist%C3%A4-normal.jpg

Kirppari-ihmisenä selvitin, että missä päin Berliiniä niitä oikein sijaitsee. Löysinkin muutaman ja minut yllätti niissä käytetty hinnoittelumenetelmä, meinaan kilohinta! Vaatteista veloitettiin siis osaksi painon mukaan. Ihan jännä systeemi ja toimii hyvin varsinkin kun ostaa kevyitä kesävaatteita ! Nauratti myös monien liikeiden ikkunoista löytyvät laput, joissa he kertovat sulkevansa aikaisemmin jalkapallon takia. Niin iso juttu nuo MM-kisat täällä ovat!

Sunnuntaina olin lenkillä Tiergartenissa, alan pikkuhiljaa sitäkin tuntemaan vaikka se on kyllä todella iso. Kyse on siis Berliinin varmaan isoimmasta kaupunkipuistosta, jossa on ihanan vihreää ja paljon lenkkeilijöitä ja pyöräiljöitä. Osa porukasta loikoilee vilteillä tai potkii palloa. Keidas ja pala luontoa keskellä kaupunkia, vaikka mitään luonnollista siinä ei sinänsä ole kun koko puisto on rakennettu ja suunniteltu jokaista istutusta myöten. Mutta kelpaa täällä ollessa, kivempi siellä on juosta kuin liikenteen seassa. Suomalaisena varsinkin näin kesällä on kova kaipuu luontoon ja mökille. Niin se vaan on, että mikään ei voi korvata Suomen kesää ja hiljaisuutta, luontoa ja rauhaa sekä aaltojen kohinaa.

tiergarten-normal.jpg

Tässä muutama kuva Tiergartenista. Onhan tuolla ihan nätin näköistä, ei sitä käy kiistäminen. Olin myös viettämässä sunnuntai-iltaa Treptower-parkissa Spee-joen rannalla. Kaunista sielläkin ja rentoa meininkiä ennen kaikkea.

Tykkään hirveästi katsella vettä, se on ihanan rentouttavaa. Varsinkin merta on ihana katsella ja haistella ja vaikka täällä ei sitä olekaan, kelpaa tuo jokikin ja lammet ensi hädässä :D Oli silti karseeta huomata, miten likainen tuo Spree-joki on. Vedessä killui kalojen päitä, pulloja, roskia...Kamalan näköistä! Päätin, että en katso enää niin tarkkaan ja keskityn suuriin kokonaisuuksiin :D mutta sääliksi kävi vedessä uiskentelevia sorsanpoikasia kun joutuvat siellä elämään !

Huolimatta vesistöjen likaisuudesta olen pannut merkille ihania kukkaistutuksia ympäri kaupunkia ja työmatkani varrella, ne piristävät kivasti vaikka en mikään kasvi-ihminen olekaan. Ja nyt kun on kesä kauneimmillaan niin ovat myös kukkaset :) täällä tykätään hirveästi istuttaa kaikennäköistä ja vaikka asutaan kerrostalossa, ei se ole este omalle pikku yrttitarhalle. Monilla on kerrostalon sisäpihalla oma rykelmä ruukkuja, joissa kasvatetaan kaikenlaista. Myöskin ikkunalaudat ovat usein täpötäynnä erilaisia kasveja. Kyllä ihmisellä on jokin sisäinen halu viljellä ja kasvattaa, vaikka suuressa kaupungissa asuisikin. Tässä erityisesti äidilleni omistettu muutama kukkakuva! :)

kukkia-normal.jpg

Tykkään ite paljon noista vaaleanpunaisista ja pinkeistä palloista! En tiedä mitä ovat mutta mahdottoman nättejä.

Taas on lähtenyt uusi viikko käyntiin, tänään pyöräilin ekaa kertaa töihin metron sijasta ja eihän siihen kovin kauaa mennyt. Olen vain vähän arka vielä täällä pyöräilemään kun välillä ei ole oikein käsitystä missä ne pyörätiet menee enkä uskalla siellä autojen seassa viipottaa, pyöränikin on mikä on. Mutta hyvin meni ja varmasti menen toistekin, kiva on auringon paisteessa mennä ja kun töissäkin on liukuva työaika niin ei sillä tavalla tarvi hoppuilla ja panikoida että ehtiikö. Myöskin tulee urheiltua siinä samassa niin ei haittaa jos ei enää töiden jälkeen jaksa lähteä kuntoilemaan. Tällä viikolla on luvassa töissä uusia juttuja mikä on kivaa ja huomenna on Saksalla iso jalkapallopeli tulossa, saa nähdä jos työporukan kanssa menis jonnekki kattomaan, pitää meinaan varmaan edes yksi peli katsoa alusta loppuun kun en ole vielä katsonut!

Sellaista tänne eli eipä ihmeempiä, kunhan heeboilen edestakas :D Rakkaita terkkuja kaikille ja kuulemiin jälleen! :) <3