Heippahei!

Nyt on lomat lusittu ja back to work! Viikko on jo vierähtänyt taas Berliinissä ja hommien parissa. Suomessa oli ihanaa pitkästä aikaa. Tässä vähän päivitystä lomasta ja ja ajasta ennen sitä :)

Ennen lomaa olevalla viikolla meillä oli siis B2Run juoksutapahtuma Berliinin Olympiastadionilla, firmojen välinen iso juoksukilpailu. Meiltä taisi olla huimat 15 osaanottajaa (sadasta työntekijästä)! Ei tainnut montaa oikein innostaa tuo osallistuminen ja itsensä hiestäminen. Olin kuitenkin iloinen, että osallistuin, sillä oli makeeta juosta olymipiastadionilla ja sen ympäristössä 10 000 muun juoksijan kanssa. Eräästä kauppaketjusta oli pelkästään 1000 työntekijää juoksemassa, ja eri firmoja oli varmaan satoja. Kuhinaa siis riitti melkein tungokseen asti. Itselle parasta juoksussa olivat startti ja loppuspurtti päättyen stadionille ihmisten hurratessa :) juoksun jälkeen saatiin mitalit, brezeleitä, hedelmiä ja juomaa.

B2Run-normal.jpg

Niin ja piti kertoa, että olimme Danielan kanssa Helsinki 1952- pop up baarissa tuossa muutama viikko sitten. Baari oli siis pystyssä kahden viikon ajan ja tarkoituksena oli promota suomalaisten lempijuomaa, lonkeroa. Baari oli sisustettu pelkistetysti ja tuoleina olivat vain puiden kannoista tehdyt jakkarat ja puinen esiintymislava. Joka päivä oli joku esiintyjä ja ilmeisesti viimeisenä iltana ihmisiä viihdytti siellä itse Pepe Willberg. Seinälle oli heijastettu kuvia Suomen luonnosta ja kauniista maisemista. Mikä parasta, sai tätä juomaa nautiskella ilman maksua ja sen vuoksi paikalla olikin monta janoista Berliinin suomalaista, me mukaanlukien :D mutta kuulemani mukaan promootio oli onnistunut hyvin ja berliiniläiset olivat myös mieltyneet juomaan. Nyt vaan markkinointia kehiin niin saadaan taas yksi suomalainen loistotuote maailmalle!

Sitten loma-aiheeseen! Kuten sanoin jo, oli aivan ihanaa olla Suomessa pitkästä aikaa ja kotona. Tehdä ihan tavallisia juttuja ja nauttia kiireettömyydestä. Heti piti päästä sauvalenkille metsään ja viikon mittaan tulikin urheiltua melko paljon ja erityisesti niitä muotoja harrastettua, mitä Berliinissä ei voi/viitsi. Kävin rullaluistelemassa ja uimassa sekä juoksemassa pitkin yyterin santoja. Porin uimahallin saunassa on aina mainiota kuunnella mummoja, jotka juttelevat keskenään arjestaan. Tällä kertaa juttua oli kotihommista ja joku sanoi tuulettaneensa petivaatteet jo ihan aamusta ja jollakin oli vielä silitysprojekti edessä uinnin jälkeen :D Niin ihanan simppeliltä tuo eläkeläisen elämä kuulostaa, tuumin ja hymyilin itsekseni kun istuin lauteilla ja heitin mummuille lisää löylyä! Varsinkin hetken poissa Suomesta olleena on kivaa vain kuunnella ihmisiä, vähän tarvitsee tullakseen hyvälle tuulelle.

LOMA <3

luonto-Suomi-normal.jpg

Merikarvian mökillä oli ihana yöpyä ja saunoa, ilmakin oli mitä mainioin ja tyyni meri sai ajatukset ja mielen lepäämään, elämään siinä hetkessä. Merivesi oli +16, ei siis mikään ongelma pulahtaa suoraan saunasta. Käytiin myös Kankaanpäässa Kuninkaanlähteellä hakemassa lähdevettä ja samalla pysättiin ihailemaan värikästä suoaluetta pitkospuineen. Pari kuvaa myös yyteristä, jossa oli ihana lenkkeillä ilta-auringon paisteessa.

Mitä kauemmin on muulla, sitä enemmän ymmärtää, miten hyvin asiat ovat Suomessa. Miten ainutlaatuista on mennä metsään tai kilometrien pituiselle mererannalle ilman, että ilmassa tuoksuvat saasteet ja joka paikka on ihmisiä täynnä. Naureskelin itsekseni, kun yyterissäkin oli niin vähän ihmisiä, vaikka ilma oli mitä ihanin iltalenkkeilyyn. Itseni lisäksi taisi siellä olla jopa kaksi koiranulkoiluttajaa! Huippua!

Lomalla kuuluu tietysti myös syödä. Paljon. Niin, että harrastetun urheilun määrä ei vain vahingossakaan kompensoisi nautittujen kalorien määrää :D Tuli syötyä paljon kalaa, nam nam! Keiton muodossa, savustettuna ja myös satakuntalaisia nahkiaisia! Tuli varastoitua kerralla paljon omegarasvoja syksyä varten. Myöskin kotimaiset mustikat maistuivat aamusmoothiessa ihanalta. Sitten leivoin omenapiirakkaa anoppilan puiden omenoista ja muutenkin herkuttelimme parhailla irtokarkeilla (oma heikkouteni!) ja sipseillä.

ruokaSuomi-normal.jpg

Perinteisesti oli myös napattava pehmis Köffistä matkalla mökille.

Semmoista lomaa, ei mitään erikoista mutta silti parasta vastapainoa arjelle Saksassa. Nyt ei auta kuin töitä tehdä ennen seuraavaa Suomen lomaa, jota odotan aivan erityisesti. Silloin suuntana on Lappi ja Ylläs, luvassa siis vielä enemmän raikasta luontoa ja rauhaa ja entistä suurempi ero elämään täällä. Vielä luitenkin 4 viikkoa töitä ennen sitä autuutta. Työharjoittelunikin on jo suurin piirtein puolivälissä, enää siis viimeiset 3kk jäljellä. Pikkuhiljaa tulisi alkaa miettiä opinnäytetyön aihettakin, jotta voisi sitten reippaasti aloittaa Suomeen palattua. Mutta mutta...en tahdo ottaa turhaa stressiä. Haluan kuitenkin myös nauttia viimeisistä kuukausista Berliinin sykkeessä ja tehdä kivoja juttuja, joita ei sitten Suomessa enää voi.

Eipä tässä muuta tällä erää, kohti uutta työviikkoa mennään! Mukavaa viikkoa kaikille lukijoille! :) <3