...murtui Berliinin muuri, jonka johdosta täällä on tänä viikonloppuna ollut jos jonkinmoista meininkiä ja juhlaa. Lähes 7000 heliumpalloa on pystytetty sille reitille, jolla vuosina 1961-1989 seisoi kaupungin kahtia jakava muuri.

muuri%20muisto.jpg

Heliumpallorivistöt Brandenburgin portilla ja Oberbaumbrückellä. (Kuvat lainattu Berliner Morgenpostin sivulta, omat näytti niin pimeiltä.)

Ilmassa on selvää juhlan tuntua ja lehdissä ja radiossa on paljon ihmisten kertomuksia tuolta ajalta ja siitä hetkestä, kun muuri murtui ja itäsaksalaiset olivat vapaita kulkemaan länteen. Huikeaa edelleen ajatella sitä, että tämä kaupunki on joskus ollut jaettuna suurvaltojen kesken. Historia on ja varmasti tuleekin olemaan täällä aina läsnä, onhan se tehnyt tästä kaupungista myös varsinaisen turistimagneetin. Normaaleina arkipäivinä kaupungin historiaa ei tule ajatelleeksi, mutta aina kun sattuu näkemään jossain palan muuria ja kun kulkee muistomerkkien läheltä, palaavat nämä asiat vahvasti mieleen. Kaikki se, mitä täällä on tapahtunut, tekee Berliinistä juuri niin erilaisen eurooppalaisen pääkaupungin kuin se on. Siksi täällä on myös upeaa asua.

Muurin murtumisen juhlinnan lisäksi tänä viikonloppuna on ollut kaikenlaista kivaa tekemistä! Eilen ylitin itseni ja suostuin työkaverin mukana erään harrastelijaporukan kanssa pelaamaan jalkapalloa Mauerparkin tekonurmelle :) Ja vaikka aluksi epäilytti, kannatti silti lähteä reippaasti mukaan. Oli kivaa porukassa liikkua eikä vaan mennä perinteisesti lenkille. Taidot olivat pahasti ruosteessa ja aluksi meinasin lähteä menemään kun tuntui, että olen niin huono :D lopulta kuitenkin en enää jaksanut miettiä omaa säheltämistäni vaan yritin parhaani ja otin sen huumorin kannalta, mikä on kilpailuhenkiseltä minältä aika paljon! Asiaa helpotti myös se, että kaikki muutkaan eivät olleet mitään ammattilaisia vaan muitakin huvikseen mukana olleita oli. Pelaamisen jälkeen menimme syömään Fast Rabbit, fast food ravintolaan ja juttelemaan, oli mukava olla välillä vähän muussakin seurassa kuin pelkästään työkavereiden kesken. Oikein kiva päivä ja illalla uni maistui ahkeran urheilun tuloksena :)

futista%21.jpg

Työkaverini Meerah teki hienon kuvakollaasin päivästämme, lainasin sen tänne :) kuvassa myös muurin entistä reittiä osoittavia heliumpalloja Mauerparkissa.

Tänään menimme työkavereiden kanssa syömään home made thairuokaa Preußenparkiin. Joka sunnuntai tähän puistoon kerääntyy thaimaalaisia myymään itse kokkaamaansa ruokaa, monilla on omat keittimet kaasuhelloinen mukana ja tuoreus on taattu! Kaikilla on vähän niinkuin oma pikku retkikeittiö mukana ja puistossa oleskelijat saavat mahan täyteen edullisesti. Maistoin annoksen kookos-curry-kana-vihanneskastiketta kera riisin ja rapeita kevätkääryleitä. Ja täytyy sanoa, että oli todella hyvää!

thaipark.jpg

Viltti alle, tuoreet raaka-aineet kehiin ja kokkaamaan! Löytyi monenlaista herkkua. Annoskoot olivat myös huikeat joten nälkä ei jäänyt ja hintaa omalle aterialleni tuli kokonaiset 6 euroa. I like!

Hienoisen viileyden vuoksi puistossa ei tällä kertaa ollut niin paljon thaimaalaisia myymässä ruokaa kuin lämpimällä kelillä ja varsinkin kesäisin paikka on todella täynnä, uskoisin. Voin suositella lämpimästi kaikille Berliinissä kävijöille, jos ei tiedä mitä sunnuntaina söisi ja jos aasialainen ruoka maistuu. Mietin itsekseni, että eipä taitaisi Suomessa tulla kyseeseen tuollainen tapahtuma! Kyllä pitäisi monenmoiset luvat olla hankittuna jos meinaat itse kokkaamaasi ruokaa jossain myydä. Olisi Suomessa kaikkien hygieniasäädösten vastaista tehdä niin ja yritys olisi tuhoontuomittu. Itse asiassa koko homma ei poikkea yhtään normaalista torimyynnistä, missä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä tai epähygieenistä. Thaimaalaiset saavat pientä lisätienestiä ja paikalle eksyneet saavat mahansa täyteen herkullista ruokaa edullisesti. Kaikki siis voittavat tässä järjestelyssä. Samaa touhua sallisi Suomeenkin!

Semmoista tänä viikonloppuna! Mukavaa on ollut, rentoa vapaiden viettoa kera hyvän ruoan ja seuran, urheilulla maustettuna. Ensi viikonloppuna kaverini Hannoverista tulevat moikkamaan, jee! Sitä ennen täytyy saada taas yksi työviikko pakettiin. Eiköhän se tästä taas lähde. Paljon ei ole enää jäljellä :) mukavaa uutta viikkoa kaikille, MOIKKA! <3