Moikka!

Perillä ollaan ja kaikki hyvin! Saavuin siis viime lauantaina ja nyt sitten on neljä päivää täällä Hannoverissa vietetty. Aika paljon on ollut kaikenlaista säätämistä aluksi. En heti päässyt omaan huoneeseeni koska heillä ei siihen ollut avainta ja olin kaksi ensimmäistä yötä ihan kauheassa asuntolassa, jossa oli meteliä läpi yön sekä TODELLA epäsiistiä. Mietin, että voi luoja jos oikea huoneenikin on samanlaisessa paikassa jossa 20 ihmistä käyttää samoja kahta wc-koppia, suihkua ja keittiötä…näky oli kyllä sen mukainenkin esim. keittiössä haisi home, ei paljon tehnyt mieli kokata. Alku oli tämän vuoksi aika kaamea kokemus :D Onneksi sentään juttelin muutaman mukavan ihmisen kanssa asuntolassa ja se piristi, sain tuttuja jo ekana päivänä.

Saapumispäivänä onneksi sain opastusta myös kännykkäliittymän hankinnassa ja nyt mulla onkin saksalainen prepaid-numero: +4917668084754. Soittaminen siihen ei siis maksa mulle mitään ja muillekin vähemmän kuin Suomi-numeroon J Muutenkin tuo saksalainen tutor-opiskelija, joka minut haki asemalta oli oikein mukava ja antoi monia neuvoja.

Sunnuntaina kävin katsomassa toista asuntolaa, jossa oma huoneeni olisi. LUOJAN KIITOS se oli parempi kuin se, missä ekat yöt piti viettää. Koko talossa asuu vain 10 ihmistä ja kaikkia varten on jopa kaksi keittiötä ja vessaa, ja onneksi paljon siistimpää. Ja eilen sitten pääsin muuttamaan tänne ja onnekseni huone oli myös hieman isompi kuin se ensimmäinen. JES, tässä on ihan mukava asustaa. Ja tosiaan minulle kerrottiin, että pitää omistaa myös omat ruokailuvälineet ja tavarat. Enhän minä nyt mitään paistinpannuja ottanut mukaan joten ei auttanut kuin lähteä Ikeaan, jonka lähelle pääsee ihan metrolla :D Kätevää. 40 eurolla sain kaiken tarvittavan; pari lautasta, paistinpannun, lastan, veitset, mukit, leikkuulaidan, astiankuivauspyyhkeitä ja vielä peiton ja tyynynkin (sillä niitäkään ei huoneessa ollut, onneksi oli omat lakanat sentään mukana). Nyt ehkä vielä lauantaiselta kirpparikierrokselta joku matto lattialle kun täällä on aika ruma lattia. Alles klar!

Nettiä en ole saanut huoneeseeni, joten tämänkin lähetän tänne nyt kännykän netin avulla. TOIVON erittäin paljon, että saisin netin toimimaan ja pian, sillä ilman sitä on hieman vaikeaa tämä yhteydenpito ja muidenkin asioiden hoitaminen. Ja sitten voisin laittaa vähän kuvia tästä paikasta myös.

Koulussa olen nyt ollut pari päivää ja mukavaa on ollut, tänään alkoi saksan intensiivikurssi, jossa opettajana on suomalainen :D Ja yhden suomalaisen jätkänkin olen tavannut ja muuten olen hengaillut yhden unkarilaisen tytön kanssa, joka asuu myös tässä samassa pihapiirissä (tämä on niin kuin asuntola-alue, jossa on monta taloa). Hyvältä vaikuttaa kun saa nyt vain asetuttua tänne rauhassa ja kaikki asiat kuntoon, enpä ole vielä pahasti edes eksynyt kaupungin metro-, raitiovaunu- ja kaupunkijunaverkossa, jossa on hieman opettelemista. Asuntolan vieressä on mukava puistoalue ja kuninkaallinen puutarha melko lähellä. Leine-joen vartta pääsee mukavasti hölkkäilemään ja pidemmällä on yksi Euroopan isoimmista kaupunkimetsistä, jossa polkuja riittää. Mukavaa Hannoverissa on se, että luontoa on lähellä.

Mutta tämä tällä erää, peukut pystyyn että saan sen netin pian toimimaan! Sitten lisää kuulumisia ja kuvia. Terkkuja kaikille Suomeen <3