Moikka!

Nyt sitä on vietetty vähän päälle viikko pääkaupungissa työharjoittelun parissa. Kyllä jännitti ekana päivänä mutta hyvinhän se meni ja mut otettiin hyvin vastaan. Yllätyin, miten rentoa ja nuorta porukkaa firmassa työskentelee, kaikki ovat mukavia ja ekana päivänä mut esiteltiin koko firmalle, vietiin osastosta osastoon. Tapasin kauheasti ihmisiä joiden nimiä en varmaan ikinä tule muistamaan. Oli kyllä niin pää niin pyörällä ekan päivän jälkeen kaikkien uusien asioiden opettelun ja omien tehtävien kanssa että huhhuh! Ajattelin että mitähän tästäkin tulee ;D Onneksi sitten tiistaina oli jo parempi ja pääsin jo oikesti tekemään hommia. Pikkuhiljaa viikon kuluessa olen oppinut joka päivä jotakin lisää ja tutustunut omaan tiimiini. Tiimissäni työskentelee kolme ruotsalaista, yksi italialainen ja yksi saksalainen. Onkin ollut hauskaa huomata, miten ruotsin kielen jokapäiväinen kuunteleminen saa senkin kielen taas muistumaan mieleen. Ymmärränkin melko hyvin mitä he puhuvat mutta kun en ole pitkään aikaa ruotsia itse puhunut niin se puoli ei ole niin kovin hyvin hallussa. Mutta katsotaan puolen vuoden jälkeen, voi olla että taidot paranevat myös ruotsinkielessä ! Meidän tiimi vastaa siis yhdessä Ruotsin, Italian, Norjan, Saksan, Tanskan ja Suomen asiakkaiden palvelusta sekä nettisivujen käännöksistä. Lisäksi myöhemmin saan avustaa markkinointitiimiä, kun olen päässyt ensin sisään asiakaspalveluhommiin. Mulla on sellainen tunne, että tästä voi tulla ihan kivat 6 kuukautta :) Ainakin opin paljon uusia juttuja, joista on myöhemmin varmasti hyötyä.

dP-normal.jpg

Työpisteeni! Täytyy sanoa, että onpa outoa istua tietokoneen ääressä koko päivä, tottunut kun olen liikkumaan edellisissä töissäni. Meillä on myös tuollainen maskotti toimistossa, mopsi nimeltä Neville! Hän on työkaverini koira ja hengaa päivät kanssamme toimistolla. Aikamoinen tuhisija ja possu mutta aika suloinen toisaalta! Ja ihan piristävää seurata sen touhuja. Välillä se jä tuolla lailla tuijottamaan kun tekee hommia, se on vähän hassu :D Sitten vielä omakuva kun olin ekana päivänä matkalla töihin.

Perjantaina meillä oli töissä Beer Friday, eli töiden jälkeen sai jäädä nauttimaan ilmaisia virvokkeita ja hengailemaan työkavereiden kanssa. Jäin sitten itsekin viettämään aikaa työpaikalle, sillä arvelin että siinä on hyvä samalla tutustua muihin työkavereihin ja yrittää saada vähän kavereita. Juttelinkin monien kanssa ja oli ihan hauska ilta, harmi että ensimmäisen työviikon väsymys alkoi painaa päälle jo melko ajoissa ja lähdinkin kotiin nukkumaan kun muut jäivät vielä sinne. Mutta hyvä alku oli ja tästä on hyvä jatkaa! Eilen vietin taas aikaa suomalais-australialais-saksalais-hollantilaisporukassa :D Työkaverini Markus pyysi istumaan iltaa Kreuzbergiin ja hänellä oli kavereita mukana, myöhemmin seuraamme liittyi myös pari suomalaista lisää. Oli oikein leppoisaa jutella niitä näitä ja ekaa kertaa musta tuntui, että Berliini on kyllä aika loistava mesta mistä saa kyllä ihan kaikkea, ruoka ja juoma on halpaa kuin mikä ja aina riittää paikkoja mihin mennä. Ensi viikonloppuna täytyy tutkiskella kaupunkia yhä enemmän! Harmi kun arkipäivät kuluvat töissä eikä ole niin paljon aikaa reissailla ;)

Tällä viikolla olen etsiskellyt lenkkeilymestoja ja todennut, että ainoa kunnon paikka on Tiergarten. Onneksi se on vain vartin juoksumatkan päässä kotoa ja pyörällä on vieä nopeammin perillä. Oli kiva huomata, miten joka päivä töiden jälkeen on pakko päästä ulos ja lenkille, koska on koko päivän vain istunut. Siinä ne päivät sitten kuluvatkin kun ensin olet töissä sinne puoli kuuteen illalla ja siitä sitten kuuden maissa lenkille ja lopulta onkin jo nii myöhä että voi mennä nukkumaan :D Kätevää! Vähän myöhemmin yritän löytää vielä jonkun harrastuksen täältä, jos sitä kautta sitten saisi myös tuttuja ja kaiken päälle liikuntaa. Hiukan on kyllä ikävä Hannoverin ilmaisia jumppia! Ja muutenkin nyt huomaa, miten Hannoverista ehti tulla sellainen kotikaupunki täällä, kaikki oli siellä niin kätevästi lähellä ja oli kavereita. No, eiköhän tästä Berliinistäkin saada koti tehtyä.

hoodit-normal.jpg

Kodista puheenollen tässä kotikatuni kyltti, Goltzstraße. Sekä myös lähin U-Bahn pysäkkini Nollendorfplatz, josta joka päivä töihin käy tieni. Kuvaan pääsi myös kämppikseni Aaron 9-vee :D

Olen myös superonnellinen, sillä Jonttu on hankkinut tänne lentoliput ja tulee katsomaan mua elokuun ekana päivänä! En millään jaksaisi odottaa! Sitä ennen tulee myös Iskä ja hänen uusi naisystävänsä. Odotan tosi paljon kaikkien vierailuja, on muutenkin jotenkin sellainen ikävätunne koko ajan, varmaan se tästä kun pääsen täällä alkuun niin helpottaa. Laitoin myös jo ekalla työviikolla loma-anomuksen vetämään, jotta pääsisin itse syyskuun alussa poikkeamaan Suomeen. Onneksi tuolla töissä on niin joustavaa ja muutenkin paljon porukkaa eri maista niin siellä ei ihmetellä jos haluaa heti anoa lomaa ja siten saada varattua ajoissa myös edullisemmat lennot.

Jeps eipä tässä sen kummempia, tänään otan vain rennosti ja valmistaudun uuteen alkavaan viikkoon. Ensi viikolle on vissiin luvassa vähän lämpimämpiä kelejäkin. Hyvää tulevaa viikkoa ja heinäkuuta kaikille ja kuulemiin! :) <3

 

P.s Tässä on mun uusi osoite jos jollakin on kirjoitushaluja tai muuten vain haluaa lähettää jotain:

Kastl / Frank

Goltzstraße 19

10781 Berlin

Germany

Kuoreen erikseen teksti että Minttu Kaukoranta, etupuolelle tai takapuolelle mutta ei osoite-osaan. Vuokraemäntä tietää sitten, että kirje on mulle. Mun nimeä ei meinaan saa laitettua postilaatikkoon.