Heippa! Viimein saapui ihana Jonttu luokseni Berliiniin elokuun ensimmäisenä päivänä! Tätä oltiin odotettu jo kesäkuun alusta lähtien, kun viimeksi nähtiin Hannoverissa. Onneksi aika on kulunut nopeasti uudessa kaupungissa ja työssä. Toisaalta aika olisi voinut vähän hidastaa kulkuaan kun viimein sain rakkaan kainaloon :) Lentokentistä on tullut ristiriitaisia paikkoja tänä ulkomaan aikanani. Ensin on ihana mennä lentokentälle vastaan tärkeää ihmistä ja on myös ihana itse saapua Suomeen käymään, mutta samalla on aivan kamalaa saattaa sama ihminen takaisin kentälle ja eipä ole helppoa itsekään lähteä. Kyllä sitä kaikkea on tullut tässä koettua, tajusinkin, että oon kohta ollu vuoden päivät vähän niinkuin reissun päällä :D viime vuoden elokuun 31. päivä lähdin Saksaan. Ja vielä täällä olen, mitä en olisi kyllä uskonut! Mutta kaikki on kannattanut, vaikka tosiaan se toisen hyvästely on aina yhtä kamalaa. Mutta reippaasti voiton puolella ollaan, enkä hetkeäkään vaihtaisi pois :)

Jonttu tuli siis perjantai-iltana ja lähti pois sitten viime sunnuntaina. Oli superkivaa pyöriä yhdessä ympäri Berliiniä, ainoa harmitus oli mun työt jokaisena päivänä, ei millään huvittanut töihin lähteä kun oli niin mieluisa vieras. Katseltiin muun muassa Schönebergiä, tätä aluetta missä siis asun ja ja käytiin Mauerparkissa kirppiksellä ja istuskelemassa Treptower Parkissa crepsejä (niinku lettuja) syöden nam! Siinä meni ensimmäinen viikonloppu ja viikonpäivinä Jonttu tuli parina päivänä mun lounasseuraksi työpaikan lähettyville Kreuzbergiin ja iltaisin kuljimme milloin missäkin. Käytiin katselemassa Tempelhofin lentokenttää ilta-auringossa ja pyörähtämässä Alexanderplatzilla. Aikomuksena oli päästä käymään Fernsehturmissa (tv-torni, ks. kuva tornista blogin kansikuvassa ;) ), joka on 300 metriä korkea torni ja kuuluisa maamerkki, mutta jonot olivat niin muhkeat että eipä jaksanut jonottaa niin kauaa, että olisi päässyt ylös. Jäi siis toiseen kertaan maisemien katselu yläilmoista. Perjantaina mentiin katsomaan jalkapallopeliä, 2. Bundesligan kauden avauspeliä FC Union Berlin vastaan Fortuna Düsseldorf. Ei kyllä hävinnyt tunnelmassa 2.Bundesligan peli oikealle Bundesligalle, päinvastoin meteli oli kovempi kuin aikaisemmissa otteluissa, joita olen käynyt katsomassa. Oltiin melkein kuuroja pelin jälkeen! Mutta hieno tunnelma oli, 20 500 ihmistä oli katsomassa ja stadion oli Itä-Berliinissä sellaisen metsikön keskellä, "Stadion an der alten Fösterei". Hiekkaista polkua pitkin paikalle saavuttiin ja kannustushuudot raikasivat läpi metsän :D

Lauantaina tehtiin pieni ja nopea reissu Potsdamiin, Brandenburgin osavation pääkaupunkiin. Berliinistä sinne on vain noin puolentunnin matka ja ABC-lipulla pääsee huokeaan 3,70€ hintaan katsomaan tuota vihreää ja linnoja sekä puutarhoja täynnä olevaa kaupunkia. Potsdamissa sijaitsevat siis muinaisen Preussin kuninkaan rakennuttamat palatsit, restauroituina sillä ne tuhoutuivat toisessa maailmansodassa melko pahoin, mutta kuitenkin. Linnoja ympäröivät mahtipontiset puutarhat patsaineen ja suihkulähteineen. Oltiin ehkä vähän laiskoja ja väsymys työviikostakin painoi hieman itselläni, joten ei niin paljon jaksettu kierrellä palatseja ja tyydyttiinkin ottamaan jossain vaiheessa bussi, joka kiersi palatsialueen ja päätyi rautatieasemalle. Kätevästi nähtiin kaikki tärkeimmät paikat kuitenkin. Istuskeltiin myös Havel-joen varrella ohi lipuvia jokilaivoja katsellen. Ihan mukava reissu ja aurinkokin paistoi. Ennen kaikkea parhaassa seurassa :)

 

jonttu%20berliiniss%C3%A4-normal.jpg

Kuvafiiliksiä Jontun vierailusta! Muutama otos pelistä ja Potsdamista. Perinteisesti oli myös nautittava jägerschnitzelit. Käytiin samassa paikassa syömässä kuin uuden vuoden aikoihin täällä vähän isommalla porukalla. Ja hyvää oli edelleen NAM!

Niin lähti Jonttu sitten sunnuntaina pois ja nyt sitten vaan töitä painan siihen asti kunnes seuraavaksi nähdään, mikä on vajaan neljän viikon päästä Suomessa jee jee! Onkin kyllä jo kova ikävä omaa kotia, odotan kovasti että pääsen taas saunomaan ja nauttimaan luonnosta ja rauhasta, ehkä piipahtamaan mökilläkin. Mutta mutta siihen on vielä aikaa ja ihan kivoja juttuja tulossa sitä ennenkin. Tänä viikonloppuna matkaan meinaan Hannoveriin moikkamaan kavereita, ensimmäistä kertaa sitten sieltä poismuuton! On varmaan erikoinenkin fiilis mennä käymään entisillä kotikonnuilla. Luvassa on grillaamista, hengailua ja Machsee-festivaali! Eli juuri tuon järven ympärillä, missä oli tapanani Hannoverissa käydä juoksemassa järjestetään iso festivaali, jonne on ilmainen pääsy. Odotan innolla kavereiden ja tuttujen paikkojen näkemistä. 

Tällä viikolla mulle sattui myös ensimmäinen pyörä-sabotaasi, joku oli meinaan tehnyt ilkivaltaa mun pyörälle :( olin jättänyt sen ihan normaalisti metroasemalle aamulla ja kun tulin töistä niin huomasin, että takapyörä ei liiku lainkaan ja tarkemmin katsottuani näin, että takapyörän ja lokasuojan väliin oli ruiskutettu jotain mustaa silikonin tapaista ainetta, joka oli puoliksi kovettunut niin, että pyörä ei lähtenyt liikkeelle. Aloin kaivamaan käsillä pois sitä ainetta ja ilmeisesti ilkivallanteosta ei ollut kulunut kauan, koska aine oli onneksi vielä niin pehmeää, että sain sen irroitettua ja pyörän jälleen pyörimään. Kädet oli kyllä aivan kauttaaltaan mustat ja haisi joltain kemikaalilta :( sit vaan äkkiä pyöräilin kotiin pesemään käsiä, siinä menikin hetki! Huh kyllä otti päähän, että joku viittii tollasta tehdä! Mutta onneksi sitä ei sentään varastettu tai muuta, olisi pikkusen enemmän harmittanut vielä kun just korjautin jarrutkin. Eli sinänsä kävi tuuri.

Jepulis, ei tässä sen enempää tällä kertaa. Varmaan seuraavaksi kerron tunnelmia Hannoverin reissusta! Ainiin, huomenna menemme SEO-tiimin kanssa kiipeilemään töiden jälkeen mount mitteen, siitä tulee huimaa! Kivaa kun töistä järjestetään niin paljon kivoja aktiviteetteja :) Hieno juttu! Mukavaa viikon jatkoa kaikille ja kuulemiin! <3