Täällä ollaan! Monen mutkan kautta kaikki on nyt hyvin ja olen viettänyt ensimmäiset kaksi yötä uudessa kodissa Berliinin sydämessä, Schönebergissä uuden perheeni kanssa :D Olemme tutustuneet toisiimme ja perheen nuorimmainen on varsinkin ollut innokas paikkojen näyttäjä, välillä vähän liiaksikin...Mutta todella mukavaa väkeä ovat, ja kämppäkin on oikein kotoinen. Miten sen sanoisi, kodikas, vähän sotkuinen mutta sillä tavalla tasapainoisesti :D ja niin se kai lapsiperheillä on, ei ole aikaa paljon siivoilla. Toki oman huoneeni pidän tapojeni mukaan siistinä :) Mulla on siis oma huone, olen ikäänkuin alivuokralaisena tässä. Huoneeni on oikein kotoisa, olisko noin 15 neliöö ja koska tämä on vanha talo, huoneet ovat korkeita, varmaan 4 metriä, ja sen vuoksi mulla on tämmöinen makuuparvi mistä löytyy sitten sänky ja vähän tilaa siinä vieressä. Tikapuita pitkin sinne sitten kapuan :) myös huonekasveja löytyy. En tiedä miten niitä pitää hoitaa, pitää kysyä vuokraemännältä jossain vaiheessa. Mutta täytyy myöntää, että kasvit ovat ihan piristäviä, voisi joskus omaan kotiinkin hankkia :D Tässä vähän kuvamatskua uudesta kodista, kuvista näkee vähän paremmin mistä on kyse.

berliini_koti-normal.jpg

Keskellä oma huoneeni kera tikapuiden, jotka johdattavat makuuparvelle. Lisäksi huoneessa on kirjoituspöytä, sohva, tuoli sekä pieni vaatehuone. Olohuoneessa on paljon tauluja ja sohvan virkaa hoitaa tuollainen taso, jossa on patja päällä, ihan jännä idea. Olohuoneesta löytyy mysö akvaario kera kolmen kalan :D Keittiö on melko pieni mutta sisältää kaiken tarvittavan, kylppäri on iso ja pesukone löytyy. Näkymä ikkunastani on rauhaisalle sisäpihalle, josta löytyy pöytiä ja grilli sekä ihmisten pikku istutuksia ja ruukkuja, joissa on vaikka mitä yrttejä.

Ekana yönä oli vähän outoa, tuntui, että olen vieraana jonkun kodissa enkä osannut oikein olla ja vieläkin on vähän sellainen olo, että mitenkäs tässä nyt olis :D mutta kyllä se tästä ja varsinkin kun arki alkaa niin pikkuhiljaa kaikkeen tottuu ja tämäkin alkaa tuntua kodilta. Paljon parempi täällä ainakin on kuin opiskelija-asuntolassa, hyvästi läpi yön huutavat kiinalaiset!

Eilen kävin hakemassa pyöräni linja-autoasemalta, jonne olin sen jättänyt kun tulin tänne katsomaan asuntoa. Onneksi se oli tallella eikä kukaan ollut sitä varastanut. Lähdin sitten pyöräilemään ympäriinsä ja törmäsinkin suureen sateenkaari-kulkueeseen, nimittäin Pride-kulkueeseen. Kovat oli musat ja meiningit, monta rekkaa vähän niinkuin penkkareissa täynnä porukkaa mitä ihmeellisimmissä asuissa. Enpä ole tuollaistakaan ennen nähnyt. Mulla on sellainen periaate, että jokainen saa rakastaa ketä haluaa, vaikka samaa sukupuolta, mutta en tiedä sitten pitääkö sen aatteen vuoksi niin kauheasti paasata ja riehua :D No, yhtä kaikki, olipa mielenkiintoista nähdä tämäkin!

pride_kilkue-normal.jpg

Sateenkaariliput liehuivat ja ihmisillä oli hauskaa.

Kävin myös eilen katsastamassa työpaikkani sijainnin, jotta osaan sitten varmasti mennä sinne. Hyvä että meninkin, sillä menin harhaan pari kertaa, oikean metron osasin sentään valita. Loppupeleissä matkaan ei mene kovinkaan kauaa, jos on ruuhkaa niin voi venyä puoleen tuntiin, mutta muuten pääsen varmaan 20 minuutissa työpaikalle pyörä+metro+kävely kombinaatiolla.

Tänään ajattelin mennä etsimään jotain lenkkimaastoa tästä läheltä, vähän ulkoilla ja kouluun pitäisi kirjoittaa ennakkoraportti työharjoittelusta. Sitten varmaan otan vain rennosti ja valmistaudun huomiseen, JÄNNITTÄÄ!!!! Mun työharjoittelu alkaa siis huomenna klo 10.00. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pääsen hyvin firmaan sisään ja tuleviin työtehtäviini. Onneksi firma on kovin nuorekas ja kansainvälinen, en ole takuulla ensimmäinen enkä viimeinen ulkomaalainen työharjoittelija. Toivon saavani töistä myös ystäviä, sillä muuten aikani Berliinissä voi käydä yksinäiseksi jos olen vain töissä ja kotona. Ei auta kuin olla reipas itseni ja yrittää olla murehtimatta turhia, kaikki on varmasti taas vähän helpompaa ensimmäisen työpäivän jälkeen.

Ei muutakuin toivottakaa mulle onnea! :D toivottavasti kaikilla oli kiva juhannus Suomessa, mulla oli tällä kertaa vähän erilainen meininki. Raportoin ensi kerralla työstä sitten tarkemmin, kunhan pääsen nyt vain alkuun. Terkkuja ja moikka! <3