Noniin huomenna on se päivä kun palaan takaisin kotimaahan, hetkeksi :) Luvassa on rauhaisaa joulun viettoa tutuissa maisemissa Porissa. Saan aamulla herätä melko aikaisin, kun pitää ehtiä Bremenin lentokentälle viimeistään puoli kymmeneksi. Mutta eipä tuo aikainen herätys haittaa kun tietää, että on kivoja asioita tulossa. Arvostan sitä, että matka on kuitenkin erittäin kätevä ja lyhyt eikä koneessa tarvitse istua edes kahta tuntia ja on Suomessa.

Tässä vielä vähän tunnelmia vielä viimeiseltä viikolta opiskeluiden parissa Hannoverissa!

markkinajaaamis-normal.jpg

Tuli tehtyä pari yritysvierailua ja pidettyä esitelmä sekä suoritin myös saksan kokeen, mikä saakin sitten olla viimeinen tämän aineen koe. Tuossa on kuva vielä joulumarkkinoilta, jossa söin tuollaisen lihavartaan, päässä siinä on leipä :D Oli herkkua! Sitten tiistaina olimme ennen yritysvierailua aamupalalla opettajamme kotona ja oli kyllä ihana aamiaispyötä katettuna! Varsinkin nuo isot sämpylät olivat herkkua kera juuston ja tomaatin. Heillä oli myös tuommoinen ihana vanha koirarouva, jo 14-vuotias! Harmillisesti en hänen nimeään muista. Oli niin söpö että melkein otin mukaani.

Kävimme siis maanantaina Hannover Re-nimisessä yrityksessä (vakuutusalalla) sekä sitten tuolloin tiistaina Sennheiserilla, joka valmistaa kuulokkeita ja mikrofoneja, saksalaista laatutyötä! On käsittämätöntä miten kaikki firmat ovat saksalaisia. Kaikki sellaiset, jotka olen ennen kuullut enkä ole tiennyt mistä maasta ne tulevat, ovat täältä. Jopa kaikkien tietämä Werther's orginal kermakaramelli on saksalainen. Täällä on kylä nimeltä Werther, jossa kyseiset karkit valmistetaan. En ihmettele, että pienet ja keskisuuret yritykset ovat saksan talousvoiman selkäranka! Ne vaan toimivat, useat vielä perheyrityksiä, niinkuin tämä Sennheiser missä kävimme.

sennheiser-normal.jpg

Muutama näyte firman tuotteista sen alkuaikoina. Mielenkiintoista on tosin, että he valmistavat edelleen samaa mikrofoni-mallia, mitä 50-luvullakin. Joidenkin tuotteiden ei haluta muuttuvan ulkoisesti ja edelleen samaa tuotetta myydään, toki parannetuilla ääniominaisuuksilla. Enpä ennen tätä vierailua tiennyt, että kuuloke-ja mikrofonibisneksessä kaikki lähtee aivojen tutkimuksesta ja siitä, miten erilaiset äänet syntyvät ja miten aivot ne tulkitsevat. Interesting!

Semmoista! Viikkoon on mahtunut myös joululahjojen ostoa ja pohdintaa siitä, miten saan kaikki kuljetettua 10-kilon käsimatkatavaroissa....Noh, nyt on pakkaukset valmiina ja ei auta kuin laittaa sormet ristiin ettei laukku paina yli rajojen :D Menenkin tästä nyt nukkumaan, että jaksan herätä aamulla aikaisin matkaan.

Kuulemisiin taas, ja kun en varmaan kirjoita enää ennen joulua, niin tahdon nyt jo toivottaa kaikille IHANAA JA RAUHALLISTA JOULUNAIKAA! Nauttikaa hiljaisuudesta ja lähimmäisistä, niin teen minäkin <3 Moi moi! :)