Heissan! Saksaan kuuluu hyvää ja elämä rullaa eteenpäin. Olin tänään uimahallissa toista kertaa täällä ja tällä kertaa menin toiseen halliin hartaana toiveenani saunaan pääseminen. Silloin kun olin ekan kerran uimassa niin siinä hallissa saunominen ei sitten onnistunutkaan vaikka siellä kyllä sellainen oli. No, tämä Stadionbad missä tänään olin oli aika iso ja olin jo netistä lukenut saunomismahdollisuudesta. Niinpä toiveikkaana sinne lähdin ja mielessäni siinsi jo ajatus kunnon puhdistautumisesta ja stressin poistosta saunan lauteilla.

Menin aluksi uimaan ja myöskin tässä uimahallissa oli sama outo tapa  kuin edellisellisessäkin, meinaan isossa altaassa (50m) ei ollut ollenkaan rataköysiä ja ihmiset menevät sikin sokin edestakaisin. Jo viimeksi toisessa hallissa  ihmettelin tätä tapaa, Saksa kun on mielestäni järjestyksen maa. On tosi outoa, että niitä ei ole, oman uintisuunnan pitäminen on todella hankalaa ilman niitä köysiä kun on tottunut niihin. Huomasin kuitenkin hetken uituani, että ihmiset katsovat kai altaan pohjan viivojen mukaan uintisuuntansa tai jotain, sillä joku järjestys siinä altaassa vallitsi. Tosi outoa joka tapauksessa kun on tottunut, että on ne omat radat ja myöskin Suomessa on vielä erikseen nopeille uimareille je vesijuoksijoille tms.oma paikka uida. Jännää.

Sitten siihen saunaan (mikä muuten maksoi neljä euroa ekstraa uinnin lisäksi!). Täällä saunat ovat uimahalleissa erikseen, eivät siis välttämättä pesuhuoneen ja pukuhuoneen yhteydessä, mikä on outoa koska suihkustahan sinne saunaan yleensä mennään. Löysin saunatilat kauempaa uimahallin käytävältä ja huomaan, että sielläkin on näköjään joku pukuhuone ja myöskin omat suihkutilat ja jopa pieni kylmä allas. Tämä tila oli täynnä vanhempia naisia ja minulle selvisi, ettei kukaan heistä ole uimassa ollut, vaan he tulevat vain tähän saunatilaan rentoutumaan ja lukemaan lehtiä. Menin saunaan ja minua katsotaan oudosti, sillä menen suoraan ylälauteille istumaan ja istun pyyhkeen päälle. Sitten eräs nainen opastaa minua, että saunassa on oltava kokonaan pyyhkeen päällä, jalat eivät saa koskettaa lauteita. Onneksi oli iso pyyhe mukana joten mahduin sen päälle ja sain jalat suoriksi. Sitten selvisi, miksei kukaan tässä saunassa ollut ylälauteilla. Hetken päästä saunaan tuli nainen erikseen heittämään vettä kiukaalle ja kiukaasta levisi järkyttävän voimakas eukalyptustuoksu ympäri saunaa, niin että silmät alkoivat kirvellä ja koko touhusta oli kyllä nautinto kaukana. Eikä siellä kovin lämminkään ollut ja löyly oli kovin kuivaa. Kaikenlisäksi tälle löylynheittäjälle vielä taputettiin kun hän oli velvollisuutensa suorittanut :D En pystynyt kauan siinä katkussa olemaan ja lähdin aika pian pois. Se oli niinkuin höyrysauna ilman kosteutta ja höyryä. Kuivaa eukalyptusta. Lähtiessäni sama nainen sanoi, että taisi olla minulle eka kerta saunassa. Mutisin vaan jotain että joopa joo ja liukenin paikalta. En nyt oikein tiedä oliko neljän euron arvoista tämä pelleily!

Semmoista! Viime viikonloppuna kävin Wolfenbüttel-nimisessä pikkukaupungissa (noin Seinäjoen kokoinen) moikkaamassa niitä suomalaisia, jotka tapasin ensimmäisenä päivänäni Saksassa Bremenin lentokentällä. Kaupunki oli jotenkin suloinen ja oli mukavaa olla välillä pienemmässä paikassa kuin Hannover. Ihmset olivat mukavia ja mullekin vaan moikattiin kadulla. Siellä oli silloin lauantaina torilla vilskettä, ihmiset juttelivat keskenään ja kiertelivät kojuja. Mukava ja kodikas tunnelma oli. Ilma oli vähän harmaa, mutta väliäkös sillä jos ilmapiiri on valoisa. Kävimme elokuvissa ja olin yllättynyt, että ymmärsin melko hyvin mistä elokuvassa oli kyse, vaikka se oli saksaksi. Tämän jälkeen menimme tyttöjen luo tekemään lettuja ja juomaan kahvia. Nam nam että maistui hyvältä letut pitkästä aikaa!

 

wolfenb%C3%BCttel-normal.jpg

Wolfenbüttel ja lettukestit

 

On pitänyt jo hetken laittaa kuvia tästä omasta huoneestani, niin saa vähän käsitystä millaisessa kolossa asun. Joten tässä kuvat huoneesta. Pieni on kaunista, näin tätä voisi kuvailla. Onneksi tämä on ihan kiva ja ei ihan niin pieni kuin voisi olla, lattialle mahtuu majoittamaan ainakin yhden ihmisen ja täällä mahtuu myös tekemään pienen kotijumpan jos on tarvis. Mulla on siis ilmapatja täällä vieraiden varalle, vink vink ! ;)

 

huone-normal.jpg

Mun huoneeni asuntolassa (siivouksen jälkeen tietty) :D

Ja siitä majoituksesta puheenollen...Jonttu tulee vihdoin tänä lauantaina tänne mikä tällä hetkellä tarkoittaa, enää KOLME YÖTÄ! Ihanaa! Tuntuu, että siitä on ikuisuus kun viimeksi nähtiin. Musta ei siis välttämättä kuulu ensi viikolla mitään :) Täytyy ottaa kaikki ilo irti siitä viikosta kun seuraavaksi nähdään sitten jouluna.

Jeps mutta tämä tässä kuulumisista tällä erää! Meen tekee iltapalaa :)

Terkkuja kaikille <3