Edellisen kirjoituksen jälkeen asiat ovat jälleen aivan kunnossa, olivat ne silloinkin mutta taitaa olla niin että yksi pyörällä kaatuminen sai kaikki tunteet pintaan ja jokainen asia tässä maassa ärsytti sillä hetkellä :D Ei siis hättää, tääl mä pärjäilen!

Ja kuukausi on vierähtänyt täällä niin nopeasti että ei todellakaan uskoisi! Toki aika menee nopeasti kun on niin paljon uutta opittavaa ja nähtävää. Viime viikon loppupuolella alkoi aurinkokin paistamaan pitkästä aikaa kunnolla yli kolmeen viikkoon ja sekin jo tuntui antavan ihan mielettömästi poweria lisää. Mulla vaikuttaa sää näköjään tohon mielentilaan aika vahvasti ja on ollut vähän masentavaa kun täällä on satanut niin paljon ja ollut pilvistä. Nyt olemme saaneet nauttia auringonpaisteesta jo lähes viikon ajan! Ihanaa! Lähdinkin upean sään ansiosta viime perjantaina lenkkeilemään Hermann-Löns parkiin, joka on ihana puistoalue kaupungin itäosassa. Sieltä löytyy myös villieläinpuisto, jonne on ihan vapaa pääsy. Olipa hauskaa juosta lenkkiä kun yhtäkkiä polun yli vilisti lauma metsäkauriita! Siellä oli myös villisikoja, ne tosin lötköttelivät aitauksessa. Näin myös peuroja, myyriä, jäniksiä ja oravia. Huippua, että löytyy tällaisia luonnonsuojelupuistoja, missä saa ihan vapaasti mennä katsella eläimiä. Koiria ei luonnollisesti saa viedä sinne ettei ne ala jahtaamaan bambeja:D

 

hermanni2-normal.jpg

Tässä sitä puistoa, nuo peurat näkyy vähän huonosti kun ei kovin lähelle uskaltanut mennä. Mutta kaunista siellä oli, komiaa kun täällä on vielä niin vihreää.

 

Perjantaina käytiin Maiken ja Lauran kanssa Hannoverin raatihuoneen tornista ihailemassa tätä kaunista kaupunkia. Ja jopa sieltä yli sadan metrin korkeudesta näkikin kauas! Ja itse rakennus on suuremmoinen, lempinähtävyyteni täällä jos niin voisi sanoa, das Rathaus :) Kuvat puhukoot puolestaan.

 

rathaus%20ja%20m%C3%A4-normal.jpg

rathausn%C3%A4kym%C3%A4-normal.jpg

 

Lauantaina käväisin pikaisesti Bremenissä, sillä ystäväni Lauran poikaystävä tuli kylään tänne ja menin Lauran matkaseuraksi, kunnes he kohtasivat ja sen jälkeen kävelin itsekseni ympäriinsä pari tuntia. Mielessäni koko ajan tietysti se, että pian Jonttu tulee myös tänne ja seuraavaksi olen kaupungissa häntä vastassa :)) Bremen on vähän isompi kaupunki kuin Hannover, mutta myös erittäin kaunis! Vanhoja rakennuksia ja pikkukujia on jopa enemmän kuin täällä, sillä kaupunki ei tuhoutunut niin pahasti sodan pommituksissa. Tuli vähän mieleen Tukholma ja sen vanhakaupunki. Weser-joki virtaa kaupungin halki ja ympäristö on jotenkin romanttinen.

 

bremen-normal.jpg

Bremen kaikessa komeudessaan.

 

Kun kävelin pitkin noita katuja, tajusin miten hienoa tämä kaikki on. Viis siitä ettei vielä osaa saksaa ja hällä väliä vaikka virheitä ja vaikeuksia on välillä. Tämä on upea maa ja haluan nauttia joka hetkestä täällä pilaamatta sitä liian suurilla paineilla oppia mitään. Kaikki aikanaan, turha stressata asioista liikaa! Mummi ja ukki soittivat ja se lämmitti myös mieltä kovasti.

Koulukin on nyt alkanut toden teolla, hommia pukkaa ihan kiitettävästi. Tässä kurssiantia: Global economics, Leadership across cultures, Strategic management, Business ethics jne...plus saksan kielikurssit päälle. Ei tule tylsää ainakaan sen voi sanoa. Täällä on vähän hassua se, että kun jollekin halutaan osoittaa suosiota esim. onnistuneesta luennosta niin kaikki koputtavat pöydänkantta, ei siis taputeta ollenkaan. Ekalla kerralla tämän kokiessani olin vähän hämmentynyt! Myöskin tuntien pituudet ovat toista luokkaa kuin Suomessa. Täällä pidetään aina vähintään kaksi tuntia yhteen ilman mitään taukoja, kun taas Suomessa ammattikorkeassa on tapana aina 45minuutin jälkeen pitää vartin tauko:D Eilenkin saksan tunnit 3h pidettiin yhteen ilman mitään taukoja ja opettaja päästi kotiin jopa vartin aikaisemmin. Saksalaista työmoraalia! Vähän oma keskittymiseni kärsii noista taukojen puutteista varsinkin kun on tottunut niitä useammin pitämään ja juomaan kahvia joka välissä. Mutta nyt mennään näin ja siihen on tottuminen:)

Sain tänään kuulla, että iskä ja Rosa tulee tänne moikkaamaan mua marraskuun alussa! Jepajee! Odotan kovasti kaikkien vierailuita :)

Huomenna onkin täällä pyhäpäivä, Saksan yhtenäisyyden päivä, joten kaikki kaupat ovat kiinni. Hyvä päivä siis lukea ja tehdä kouluhommia, varsinkin kun on luvattu vähän pilvisempää säätä. Viikonloppuna lähdemme kunnolla Oktoberfesteilemään Lauran kanssa ja pitämään hauskaa. Oktoberfest on pari viikkoa kestävä aikanaan sadonkorjuujuhlasta alkunsa saanut festivaali, jossa pääosaa näyttelevät litran oluttuopit, bratwurstit, olutteltat, huvilaitteet ja tietysti perinteiset nahkahousut (miehillä) ja dirlndit (naisilla). "Oikeat" Oktoberfestit ovat Münchenissä, mutta Hannoverissakin on kolmen jalkapallokentän kokoinen alue varattu tälle festivaalille ja aluetta alettiin rakentaa jo kuukausia ennen festivaalia. On siis iso juttu täälläkin, Oktoberfestit ovat täällä ajan 27.9-13-10. Huikeaa!

Eipä muuta kuin terveisiä kaikille ja kuulemisiin! :) <3