Moi! Viikko on taas vierähtänyt melko nopeasti ja nyt onkin enää kuukausi seuraavaan poikkeamiseen Suomessa, mukavaa kun odotan niin paljon taas sitäkin <3 Pääsiäisviikolla  tulen siis nopeasti poikkeamaan (kiitos ryanairin halpojen lentolippujen tämä on mahdollista!). Jep. 

Tämä toinen viikko menikin jo vähän helpommin koulussa ilman niin suurta hajoamista kuin oli ensimmäisellä viikolla, meinasin jo luovuttaa kaikessa :D välillä kun vaan tuntuu ettei mitään ymmärrä ja kaikki on niin vaikeaa uudella kielellä. Nyt olen kuitenkin huomannut, että kurssit ovat aivan samoista aiheista kuin olen jo käynyt läpi, kieli on vain eri. Tämä onneksi helpottaa ja varmaankin menen nyt ihan tämän kurssisuunnitelman mukaisesti, koska osoittautui niin kovin hankalaksi muuttaa sitä. Joillakin kursseilla sain luvan tehdä päätöstyöt englanniksi, vaikka seuraan opetusta saksaksi. Tämä on tosi jees ja sitten joillakin kursseilla, jossa aihe on helppo, teen kykyjeni mukaan saksaksi kaiken. Meidän koulusta Seinäjoelta on myös tulossa illmeisesti käymään täällä koulutusohjelmapäällikkö ja sihteeri, se on ihan mukavaa.

Terveisiä koulusta Produktion und Logistik-kurssilta :D

koulussa%21-normal.jpg

 

Niinkuin viimeksi mainitsin, kävimme tällä viikolla Stefanin kanssa maailman suurimmilla tietokonemessuilla täällä Hannoverissa. En ole kyllä tosiaan koskaan varmaan käynyt niin isoilla messuila! Oli kiva käydä aistimassa tunnelmaa vaikka messujen aihe ei nyt sinänsä ollutkaan lähellä sydäntä. Yli 8000 näytteilleasettajaa ympäri maapalloa, yritin bongailla suomalaisia yrityksiä mutta nollille jäätiin, valitettavasti. Mutta näimme Britannian lipuilla varustetun autosaattueen, jossa saattoi itse Cameron olla kyydissä, ainakin Merkel oli ollut avaamassa messuja. Käveltiin vain ympäriinsä ja yritettiin saada ilmaisnäytteitä ja karkkeja :D perinteisesti.

Cebit-messut-normal.jpg

Messumeininkejä!

Perjantaina harrastimme Lauran kanssa vähän matkailua Ala-Saksin alueella ja kävimme Hameln-nimisessä pikkukaupungissa (Nojoo, Seinäjoen kokoinen :D), noin 45 minuutin matkan päässä Hannoverista. Tämä kaupunki on tunnettu saksalaisesta kansansadusta Hamelnin pillipiipari, jossa pillin soittaja luomoaa soitollaan kaupungin rotat ja johdattaa ne Weser-jokeen hukkumaan. Kun pillipiipari ei saa teostaan sovittua rahallista vastinetta, lumoaa hän pillillään kaikki kaupungin lapset läheiseen vuoreeen, josta ei sitten kukaan palannut. Sadusta lienee monta versiota mutta ketkäs muut kuin Grimmin veljekset tekivät tämänkin sadun tunnetuksi. Hamelnin kaupunki on ottanut tästä sadusta kaiken irti ja rottia ja pillipiiparimaalauksia, patsaita ja muita näkee joka puolella. Kaupungin läpi kulkee jopa "rottapolku" , jota seuraamalla näkee kaikki tärkeät nähtävyydet.

Kävelimme tätä rottapolkua pitkin ja kaupungin vanha osa olikin erittäin hurmaava, pieniä kujia ja vanhoja rakennuksia. Paljon oli kaikkea nimetty rotanlumoajan mukaan, kuten ravintola "Gaststätte Rattenfängerhaus". Oikein soma pikkukaupunki! Piipahdimme toki jäätelöllä italialaisessa jätskibaarissa ja iskikin pieni annoskateus kun Laura tilasi niin herkullisen kiiwi-spagettijäätelöannoksen, missä siis se spagetti oli tehty vaniljajäätelöstä! Alla löytyy kuva tästä annoksesta. Oli mukavaa nauttia auringosta terassilla ihmisten kävellessä ohi. Rentoa!

Hameln-normal.jpg

Kollaasi Hamelnista. Pillipiiparipatsas, pillipiipari ja minä :D sekä muutamia kuvia kaduilta ja Weser-joen ylittävältä sillalta.

 

Semmoista! Olen myös vähitellen alkanut etsiä työharjottelupaikkaa. Olen selaillut ilmoituksia ja muutamia ihan mielenkiintoisia paikkoja onkin löytynyt. Nyt on vaan aloitettava hakuprosessi ja pyysinkin täältä opettajalta suosituskirjettä, jonka voisin liittää hakemuksiin. Professorimme suostuikin tämän tekemään, mutta sanoi, että jos kirjoitan sen vain itse ja hän sitten allekirjoittaa sen! Olen nyt yrittänyt sitten kirjoittaa suosituskirjettä itse itsestäni, mikä on kyllä melkoisen hankalaa! En muutenkaan pidä hakuprosesseista, on niin vaikeaa kehua itseään ja yrittää kaikin keinoin jotenkin erottua siitä valtavasta massasta joka hakee näitä paikkoja. NOH, ei auta. On myös päivitettävä ansioluettelo ja pyydettävä koululta todistus käydyistä kursseista. En oikein vielä tiedä edes missä haluan harjoittelun tehdä, siis missä maassa :D Suomessakin sen saisi kuulemma tehdä, jos tekee kansainvälisessä firmassa. Koen kuitenkin, että ulkomaanharjoittelusta on niin paljon enemmän hyötyä, että teen mielummin muualla. Ensisijassa etsin varmaan Saksasta, mutta Ruotsikin on käynyt mielessä! Saa nähdä. Katsotaan, mistä se paikka edes sitten irtoaa. Tarkoituksena on varmaan aloittaa sitten elo-syyskuulla mahdollsuuksien mukaan.

Eipä tässä sitten muuta, nyt sunnuntaina teen vain koulujuttuja ja näitä hakemusasioita. On valitettavasti ollut vähän yskää tässä viikon ajan, oma vika varmaan kun innostuin liikaa lämpimästä kevätsäästä enkä pukenut tarpeeksi ylleni. Sen siitä saa, oma moka. Nyt koitan saada sen parantumaan ja olla enempää rasittamatta itseäni liikunnalla (mikä on vaikeaa). Toivotaan, että lähtee yskä pois. Toivon kaikille mukavaa päivää ja tulevaa viikkoa, kuulemiin :) <3