Moro! Täällä ollaan taas Saksanmaalla. Vähän oli haikea lähteä kun sai olla puolitoista kuukautta Suomessa ja kotona, toisaalta oli mukavaa tulla kun saa taas jotain sisältöä ja tekemistä elämään. Koulu pitäisi nyt saattaa tänä lukukautena loppuun. Tämä on siis viimeinen lukukauteni jippii! Sitten puuttuu enää työharjoittelu ja opinnäytetyö niin minäkin jopa valmistun vielä! Miten hienoa. Mutta eipä mennä asioiden edelle, vielä on meinaan paljon tehtävää ja haasteita ennen sitä.

Keskiviikkona olivat ensimmäiset kurssit saksaksi ja ei voi muuta sanoa kuin HUH HUH. Meinas kyllä pää räjähtää sen päivän jälkeen, meinaan ei meinannu enää 8h jälkeen aivot suodattaa yhtään saksaa. Mutta hyvin meni. Ymmärsin enemmän kuin kuvittelinkaan ja on ihan hyvä fiilis tästä keväästä. Toisia opettajia ymmärsin toki paremmin kuin toisia ja teettää paljon työtä tehdä puolentunnin esitelmä saksaksi, muutenkin on rankempaa kun pitää niin kovasti pinnistellä ja keskittyä, jotta pysyy mukana. Välillä on väistämätöntä, että ajatukset lähtevät harhailemaan. Muutamia epäselvyyksiä on vielä kurssivalintojen kanssa, toivottavasti saan selvitettyä ne. On aina hankalaa kun pitää molempien koulujen kanssa sumplia, jos haluaa tehdä muutoksia kurssivalintoihin. Tahtoisin jättää pois pari, jotta voisin keskittyä paremmin. Varaa pitäisi olla, koska olen suorittanut jo syksyllä 41 opintopistettä ja 60 pitää saada yhteensä. Toivotaan, että onnistuu.

Koulun lisäksi on ollut paluu opiskelija-asuntolan asukkaaksi ja hieman yksinäisempään elämään, taas on totuteltava tähänkin. Kevään kunniaksi haastoin itseni myös muutamaan uuteen harrastukseen, kickboxingiin ja Taeboon ! :D Molemmat olivat ihan mukavia, todella rankkaa vain ja hiki virtaa, tosin sehän se tarkoituskin on. Yritän käydä joka viikko näillä tunneilla, nyt kun ei ole niin paljon sitä iltakoulua kuin syksyllä. Lisäksi kaikki saksankielinen kommunikointi on saatava maksimiin, vaikka välillä aivot hajoaakin kun käyttää kolmea kieltä samanaikaisesti. Tajusin, että olen nyt käynyt koulua kolmella kielellä :D täytyy toivoa, että kaikki uurastus palkitaan tulevaisuudessa työpaikan muodossa kun palaan Suomeen ja valmistun.

Tällä viikolla kävimme Lauran kanssa uuden lukukuden kunniaksi Hannoverin Ikeassa vetämässä lihapullat ja myöskin hieman juhlimassa eilen. Oli mukavaa tanssia pitkästä aikaa! Myöskin ilma on suosinut, tänään sunnuntaina on ollut +17 astetta ja auringonpaistetta kirkkaalta taivaalta! Se jos mikä on saanut ihmiset pustoihin grillailemaan ja hengailemaan. Oltiin Lauran kanssa tänään nauttimassa tästä ihanasta kevätsäästä Machsee-järvellä. Perjantaina olin saksalaisen ystäväpariskunnan luona viettämässä iltaa, oli oikein rentoa ja kivaa.

back%20in%20hannover-normal.jpg

Aurinkoisia terveisiä Hannoverista Machsee-järveltä ja lähipuiston joutsenlammelta. Ja nami nami ikean lihapullat!

Ensi viikolla on luvassa visiitti maailman suurimmille tietokonemessuille, jotka alkavat huomenna täällä Hannoverissa. Opiskelu alkaa myöskin toden teolla ja on alettava valmistua tuleviin koitoksiin. Aion silti myös nauttia keväästä, ihmisistä, auringosta ja urheilusta.  Tästä se lähtee taas! Toivottavasti Suomessakin on hyvää säätä :) Terveisiä paljon kaikille, kuulemiin ! <3 :)