Ja hyvää iltaa! Tänä perjantaina piti olla kovin ahkera koulujuttujen kimpussa mutta vähän toisin kävi. Kello on jo seitsemän illalla enkä ole vieläkään tehnyt mitään, hmmm...Ehkä annan itselleni armahduksen niistä, olenhan viimeisen viikon jo aika kovaa paahtanut eteenpäin. Eli rentoutumaan! Heti kun oon vähän kertonut tänne kuulumisista :)

Eilen oli tosi kiva ilta! Ryhmätyökaveri Dennis koulusta kutsui mut ja toisen meidän ryhmäläisen, Stefanin omaan kotiinsa ja kokkasi meille vaimonsa kanssa oikein saksalaisen herkkuillallisen. Pääsin siis samalla ekaa kertaa tällä reissulla saksalaiseen kotiin :D Ruoka oli herkkua: pääruokana kasler-leikettä, perunaa ja tietysti hapankaalia. Juomana punaviiniä, sillä oluesta en välitä. Jälkiruokana seurasi kirsikkainen juustokakku "Käsekuchen mit Kirschen" kermavaahdon kera. HUH olin kyllä täynnä ja varsinkin kun katsoo tuota annoskokoa alla olevasta kuvakoosteesta niin ei  mikään ihme. En saanut siis itse laittaa itselleni ruokaa joten syötävä oli mitä eteen laitettiin eikä sitä nyt tietysti kehdannut valittaa vaan kaikki ahdettiin sisään :D Puhuin varmaan enemmän saksaa eilen kuin koko reissun aikana yhteensä olen puhunut, kova väsymys vaan oli illan jälkeen kun oli niin kovasti ponnistellut ymmärtämisen ja oikeinpuhumisen eteen. Mutta kyllä kannatti! Taas ollaan askeleen lähempänä kielen hallitsemista. Kaikki olivat vielä niin mukavia kun kannustivat ja kehuivat :) Mukava ilta kaikenkaikkiaan, katsottiin vielä disneyn Aladdin-piirretty saksaksi ja syötiin karkkia. Täytyy silti sanoa että minkään saksalaisen Jürgenin ääni ei voita Vesa-Matti Loirin ääntä Aladdinin henkenä!:D

 

lokakuun%20vikat-normal.jpg

Nam nam!! :P

 

Kaksi muuta kuvaa ovat sitten ihan muista asioista...Otin tuon keskimmäisen kuvan koulumatkan varrelta kun oli melko tummia pilviä edessä. Pyöräilen aina kouluun tuollaista "rantabulevardia" pitkin, siinä on hyvä asfaltti ja Ihme-joki virtaa vieressä. Pääsee paljon nopeammin perille kuin kaupungin kautta kun ei tarvitse pysähtyä liikennevaloihin ja muutenkin maisema on kiva. Sitten tänään otin tuon viimeisen kuvan, uskaltauduin meinaan step-aerobic tunnille tänään! Täällä on opiskelijoille tarjolla ilmaisia liikuntapalveluita ja tänään päätin vähän katsoa, että mikä on homman nimi. Oli hauskaa olla pitkästä aikaa ryhmäliikuntatunnilla vaikka enpä paljoa ohjaajan puheesta ymmärtänyt. Koitin vaan liikkeistä seurata ja tehdä perässä. Hyvin se onnistuikin, tunti oli vaan vähän ehkä "helppo" omaan makuun, liikkeiden puolesta siis ihan ok mutta ei siinä niin hiki tullut kuin oletin. Vähän jäin kaipaamaan sellaista kunnon rääkkijumppameininkiä. Menin sitten tuon jälkeen vielä lenkille että sai kunnolla hien pintaan :D No, nyt tiedän millainen tuo tunti oli, ehkä seuraavaksi kokeilen jotain muuta jospa olisi vähän rankempiakin tunteja tarjolla.

Tänä viikonloppuna olisi oikeasti tarkoitus tehdä koulujuttuja ja urheilla, mutta myös ehkä tavata ystäviä. Laurakin tulee Suomesta huomenna niin saa taas juoruiluseuraa :D Ensi viikolla on luvassa kivoja juttuja kun iskä ja Rosa tulevat käymään jee! Menen keskiviikkona taas sitten Breemeniin heitä vastaanottamaan. Täytyy suunnitella kaikkea kivaa tekemistä mitä ehtii koulunkäynniltä sitten tehdä yhdessä. Sattuupa isänpäiväkin kohdalle kun iskä on täällä, kiva kun en edes muista milloin olisin ollut iskän seurassa kyseisenä päivänä viimeksi :D mutta nyt olen ja tehdään jotain kivaa. Toivotaan hyviä ilmoja ensi viikoksi!

Eipä tässä sen kummempia, mukavaa viikonloppua kaikille! <3 Kuulemiin taas :)