Heipparallaa! Täällä sitä ollaan Hannoverissa ja hellettä piisaa! Tällä hetkellä mittari näyttää +26 astetta ja koko ajan nousee. Toivon, että huoneeni pysyisi edes sellaisena, että pystyisi nukkumaan. Onneksi ikkunasta paistaa vasta iltaaurinko, joten täytynee silloin laittaa verhot kiinni. Tulin eilen Suomesta, olin viiden päivän visiitillä katsomassa Jonttua ja olipa Suomessakin oikein muikeat ilmat, kyllä kelpasi käydä :) Paljon en koulujuttuja aikaiseksi saanut, mutta nyt täytynee alkaa jotain viisasta tekemään taas vaihteeksi, siis heti kun olen tänne kirjoitellut...Asiat tärkeysjärjestykseen :D

Oltiin pari viikkoa sitten Lauran kanssa Lyypekissä käymässä, oli oikein suloinen kaupunki ja sopivasti nähtävää yhden päivän reissulle. Mentiin heti tunnin kestävälle venekiertoajelulle, joka vei kaupungin ympäri ja siitä saikin hyvän kokonaiskuvan, ja oli mukava istua paatissa. Ilma ei aivan suosinut meitä, mutta onneksi vasta myöhemmässä vaiheessa alkoi satamaan kun olimme jo nähtävyydet katselleet.

Lyypekki-normal.jpg

Kaunis kaupunki, hansakaupunki aikoinaan ja merimiesten mekka. Heti kaupunkiin saapuessa törmää Holstentorin linnaporttiin, josta pääsee sisälle kaupunkiin. Aikanaan ovat kaupunkiin tulleet käsityöläiset tullanneet tavaransa tässä kun tulivat niitä myymään markkinoille. Petrikirchen torniin pääsi vaivaisen kahden euron hinnalla katsomaan kaupunkia lintuperspektiivistä ja näkymät olivat kyllä mahtavat.

Kävelimme ympäriinsä ja nautimme merituulesta ja "pikkukaupungin" tunnelmasta. Lopuksi oli mentävä maistamaan Lyypekin omaa kuuluisuutta; marsipaania (Lübecker Marzipan). Kaupunki on kuuluisa marsipaanistaan, jolle on annettu mm. EU:n nimisuoja. Itse en  marsipaanista niin perusta mutta pitihän sitä maistaa. Menimme perinteisen marsipaanileipomon kahvilaan ja nautimme palat herkullista kakkua, kera marsipaanin ja marsipaaniteen.

marsipaani-normal.jpg

Juustokakku oli herkkua! Laura sai kaksi palaa kermakakkua yhden hinnalla :D ei meinattu jaksaa syödä edes kaikkea.

Oli mukava päiväreissu vaikka tulikin pitkä päivä, matkoihin kun meni kuitenkin se 3h suuntaansa. Mutta kannatti! Nyt olen käynyt Itämeren nurkilla, vielä pitäisi Pohjanmerelle ehtiä! Ehkä suuntana Bremerhaven tai vastaava vielä kun ehtii.

Jääkiekon MM-kisat ovat käynnissä parhaillaan, mikä ei näy täällä missään. Tietenkään. Olemme kuitenkin (isänmaallisina) Lauran kanssa käyneet katsomassa kaksi peliä kantapaikassamme irkkupubissa ja tämän myötä saaneetkin varmaan jo hullujen suomalaisten maineen. Olemme meinaan olleet tyyliin ainoat ihmiset, jotka ovat jääkiekkoa halunneet katsoa ja huutaneet (siis Laura huutaa) kuin hullut kun Suomi on tehnyt maalin :D Jääkiekon myötä tutustuimme baarimikko Timiin, joka pitää myös jääkiekosta ja oli niin ystävällinen, että avasi pubin puolta tuntia aikaisemmin vain meille, jotta saisimme seurata Suomi-Saksa peliä alusta asti :D (!!) Loistava tyyppi! Onneksi Suomi voitti sentään Saksan niin ei tarvinut hävetä ;) Ja on myös hyvä olla baarimikko ystävänä, koska hän luonnollisesti voi tarjota kaikkea ja tarvitsee tuskin maksaa. Juhlistimmekin voittoa oikein kunnolla ja hauskaa oli! Toivotaan Suomelle edelleen menestystä kisoissa, saa nähdä miten käy.

suomi_peli-normal.jpg

Oi Maamme Suomi synnyinmaa! Ja voiton malja!

Suomessa käydessäni en sitten katsonut edes jääkiekkoa :D Taas todiste siitä, miten isänmaallisuus ja suomalaisuuden korostaminen kasvaa ulkomailla ollessa. Porissa nautittiin Jontun kanssa mainiosta säästä niin Yyterin sannoilla kuin Merikarvia mökilläkin saunoessa! Oli kyllä mahtavaa päästä taas maailman parhaaseen saunaan ja nyt lähti viimein talviturkkikin! JES! Eikä tuntunut edes kovin pahalta, vesi oli kuitenkin +15. Taas sain uutta energiaa tulevaan. Haimme savukalaa rannasta ja en kyllä tiedä parempaa ruokaa kuin lämminsavustettu lohi. Kyllä oli hintansa väärti ja pakko sitä oli saada kun ei täällä Saksassa sellaista niin tuoreena saa eikä raaski ostaa.

suomiii_biitsii-normal.jpg

Meri, aurinko ja sauna <3

Moikkasin myös siskoa ja iskää, ja kävi myös tuuri, että mummi ja ukki olivat myös Porissa käymässä joten näin heitäkin pitkästä aikaa. Sitten kävin mammaa ja pappaa tervehtämässä ja uimahallissa uimassa. Siinäpä se viisi päivää vierähtikin nopeasti ja nyt täällä taas. En tiedä vielä milloin menen takaisin Suomeen, koulu loppuu 20.6, joten varmaan sen jälkeen jos ei tule muutoksia suunnitelmiin. Aika haikeaa olisi jo alle kuukauden päästä jättää Saksa, joten toivotaan, että tärppäisi joku työharjoittelupaikka.

Ja ensi keskiviikkona Jonttu tulee tänne, jippii! Ja tiedossa on reissu Kölniin, huippua! Sitä ennen täytyykin olla ahkerana ja saada hommia tehtyä, aloitakin tässä heti kun olen tänne kirjoitellut. Sääli toisaalta sisällä istua kun ulkona on niin komia ilma ja pieni rusketus ei olisi pahitteeksi ;) Ehkäpä yhdistän kouluhommat ja auringonoton. Kuulostaa suunnitelmalta! Mutta eipä muuta tällä kertaa, nautitaan kesästä kaikki! :) Moi moi! <3