Moikka ja terveiset kauniin syksyisestä Berliinistä! Tänä viikonloppuna olen saanut nauttia oikein pitkästä viikolopusta, sillä perjantai 3.10 oli kansallinen juhlapäivä, Saksojen yhdistymisen päivä. Kolmen päivän viikonloppu tuli todella tarpeeseen, sillä töissä on ollut todella hektstä uusien tehtävien myötä. Hyvä kun on se 8h päivässä riittänyt kaiken tekemiseen. Olen nyt ottanut kaiken irti ylimääräisestä vapaasta :) Mikä parasta, on ilmakin suosinut berliiniläisiä, koko viikonloppu perjantaista asti on ollut aurinkoinen ja lämpötilatkin kohonneet ylimmillään sinne +20 asti. Pikkuhiljaa tulee syksy tännekin ja lehdet alkavat värjäytyä kauniin keltaisiksi ja putoilla hiljalleen maahan. Pidän Saksan syksystä, se ei ole niin pimeä kuin Suomessa ja parhaimmillaan voi vielä lähes koko lokakuun lenkkeillä shortsit päällä :D ilmassa on kuitenkin se tietty syksyn tuntu, haju ja maku, ja se tietty raikkaus ja rapeus aamulla kertovat kesän olevan jo takanapäin.

Viikot loman jälkeen ovat siis kuluneet töiden parissa ja kuntoillessa. Yhtenä viikonloppuna poikettiin työkavereiden kanssa Suomikeskuksen kirppiksellä ja maisteltiin loimulohta fazerin ruispuikulan päällä kera tillikermaviilikastikkeen, nam! Ihan vertailun vuoksi oli sen jälkeen mentävä kauppahalliin ja syötävä perisaksalainen annos: kaslerpaistia perunamuusin ja hapankaalin kera! Täytyy sanoa, että vaikea valinta mutta ehkä hintsusti lohileipä vie voiton tässä kisassa, vedotaan suomalaisuuteen  ;)

oktoberfesti%20ja%20kauppahalli-normal.j

Ylhäällä annoskuvat lohileivästä ja saksalaisesta kilpailija-annoksesta! Kuvaan pääsi myös kauppahallin hedelmä-, marja,- ja vihannestiskien satoa.

Taas on myös se aika vuodesta, juhla-aikaa kaikille saksalaisille, nimittäin Oktoberfest! Ympäri Saksaa, joka kaupungissa on jonkinlaiset ja Münchenissä ne oikeat. Kuulin juuri uutisissä että tänä vuonna Münchenin Oktoberfesteillä on lähestytty 7 miljoonan olutlitran myyntiä :D ihan hullu määrä olutta. Mutta toki vierailijoitakin siellä oli tänä vuonna ollut 6,5 miljoonaa. Itse olen vain käynyt nyt täällä Berliinin isoimmilla Oktoberfesteillä sekä Hannoverissa viime syksynä. Käytiin täällä Berliinissä työkaverin kanssa tsekkaamassa paikka ja täytyy sanoa, että olin vähän pettynyt. Olisin kuvitellut, että pääkaupungissa olisivat olleet isot juhlat, mutta koko juhla-alue oli paljon pienempi kuin Hannoverissa. Hannoverille siis pisteet paremmasta Oktoberfestistä! Taitaa olla vähän enemmän etelän juhla. Toki täälläkin oli ihan mukavaa ja maistelin Berliner Kindl Weisse-olutta, joka on berliiniläinen erikoisuus: olut, joka on maustettu vadelmasiirapilla. Muitakin makuja löytyy. Itse kun en ole niin olutfani niin tämä upposi kyllä ihan hyvin. Tosin se on kyllä sen verran makeaa, että yksi muki riittää. Prosentteja tässä oluessa on myös vain 2,5.

Tänä perjantaina olin pyörälenkillä Tempelhofin lentokentällä ja sen jälkeen Tiergartenissa piknikillä suomiporukalla. Kävimme katsastamassa myös Brandenburgin torin eteen pystytetyn juhla-alueen, joka oli pystytetty sinne juuri juhlistamaan tätä Saksojen yhdistymisen päivää. Ostin irtokarkkeja kun löytyi hyvä koju!

piknik_tiergarten-normal.jpg

Ilma on kyllä ollut mitä parhain juuri kävelyyn ja lenkkeilyyn Tiergartenissa sekä erilaisiin piknik-touhuihin. Vaikka lehtiä on maassa, on silti vielä niin vihreää.

Eilen lauantaina lähdimme porukalla käymään Lübbenaussa, noin tunnin matkan päässä Berliinistä. Lübbenaussa on iso metsäalue Spreewald, joka on suosittu patikoijien ja monien kanaalien ja joenuomien johdosta myös kanoottimelojien keskuudessa. Sain vinkin saksalaiseslta ystävältäni Haraldilta, joka suositteli paikkaa luontoa kaipaavalle suomalaiselle :D Ja mukavasti luontoa ja rauhaa tämä paikka tarjosikin, oli ihana lähteä pois keskustan saasteista ja jo tunnin junamatkan jälkeen saapua aivan erilaiseen paikkaan, pieneen ja rauhalliseen, perisaksalaiseen pikkukylään. Taas tuntui siltä, että nyt olen siinä oikeassa Saksassa! Oli todella rentouttavaa kulkea pitkin kylän mukulakivikatuja ja kävellä metsässä, ilma oli raikas ja aurinko paistoi koko päivän. Omasta puolestani olisin mieluusti kävellyt vähän kauemminkin, mutta kaverit halusivat jo pian piknikille ja kävely jäi vähän vähemmälle :D

alkumatka%20l%C3%BCbbenau-normal.jpg

Metsässä meni pieniä kanaaleja, joita pitkin sai mennä kanooteilla ja jos halusi, sai istuskella mukavannäköisessä veneessä viiniä siemaillen :D Me tyydyimme evästämään joen rannalle ja nauttimaan ilmasta. Mukavaa sekin oli :)

Spreewald-normal.jpg

Oli kyllä todella kaunista ja rentouttavaa, tuntui, että pystyy taas hengittämään. Mukavaa, että sain kavereitakin houkuteltua mukaan. Meitä oli kolme suomalaista, norjalainen ja ranskalainen :) upeita naisia kaikki ja iso kiitos, kun tulivat kanssani retkeilemään! Lopuksi kävimme vielä kahvilla paikallisessa kahvilassa. Lämmin cappucino maistui metsässä kävelyn jälkeen.

Olen iloinen, että näiksi vapaapäiviksi sattui niin ihanat ilmat ja sai oltua kunnolla ulkona. Tarjoaa hyvää vastapainoa sille toimistossa istumiselle. Meinaan tehdä enemmänkin reissuja lähikyliin ja lähiöihin, joissa on vähän eri meininki kuin täällä sydänkaupungilla, jos vain aikaa on ja ilmat suosivat. Suunnitelmissa on myös kunnon tutustuminen entiseen Itä-Berliiniin. Tänään käväisin Neukölnissä kirpparikadulla ja lenkillä Tiergartenissa. Olen nyt yrittänyt varastoida energiaa, jotta jaksan seuraavat 2 viikkoa töissä. Niiden jälkeen koittaa odotettu Lapin loma ^_^  Ensi viikolla on luvassa meidän asiakaspalvelutiimin team event, mikä tarkoittaa illan viettoa firman piikkiin. Mukavaa sanoisin! Muuten en sitten tiedä mitä ensi viikonloppuna teen, sen näkee sitten. Koitetaan nyt jaksaa töissä ensin sinne asti. Kirjoittelen varmaan vielä ennen lomaa, siihen asti näkemiin ja mukavaa syksyistä tulevaa viikkoa kaikille! :) <3