Kaikinpuolin MONIPUOLINEN viikko alkaa olla takanapäin. Alkuviikon painoin siis hommia esitelmäni kanssa, vaikka taisi se perinteisesti vähän viime tippaan taas mennä kun vielä torstai-iltana kymmenen jälkeen väsäsin itselleni muistilappuja.

ty%C3%B6t%C3%A4-normal.jpg

Tältä näytti alkuviikosta. Sää mitä mainioin, mutta ai auttanut kuin painaa takapuoli penkkiin ja kirjoittaa.

Perjantaina oli sitten esitelmäpäivä ja vaikka kuinka ajattelen, että en jännitä niin aina sitä jonkin verran on täpinöissä kun luokan eteen astuu. Aiheenani oli siis Zeitmanagement eli ajanhallinnan eri osa-alueista kuten priorisoinnista ja sen sellaisesta höpötin noin 30 min. Meni ihan hyvin ja olen tyytyväinen! Parhaani tein ja tulin ymmärretyksi. Esitelmän jälkeen sain hyvää palautetta ja jotain myös aivan ihanaa tapahtui. Eräs tyttö kehui, että pidin esitelmän todella hyvin vaikka äidinkieleni ei ole saksa ja arvostaa yrittämistäni. Sitten parini alkoi taputtaa minulle sen johdosta ja tähän yhtyivät myös kaikki muutkin kuuntelijat kunnes kaikki taputtivat, vain minulle!! Tällaista ei ole koskaan ennen mulle käynyt ja voin sanoa, että melkein tuli kyynel silmäkulmaan :') aivan upeita ihmisiä saksalaiset. Ei varmaan tarvitse kahta kertaa sanoa, että lähdin erittäin hyvillä mielin viikonloppua viettämään!

Fiilis oli siis mainio ja ilmakin lämpimän kesäinen, kyllä ihmislapsen kelpasi! Perjantaina illalla olikin sitten viikon toisen kohokohdan aika; Hannover 96 jalkapallojoukkueen kotipeli (Stuttgartia vastaan), jonne meillä oli liput!

Alte%20Liebe-normal.jpg

Hankittiin Lauran kanssa asiaankuuluvat joukkueen  fanihuivit; "Unsere Stadt. Unser Verein. Unsere Liebe".

Ennen peliä tavattiin Stefan, Maike ja Sebastian Frühlingsfesteillä ja vedettiin napa täyteen bratwursia & curruwurstia, jotta jaksaa katsoa peliä ;) Tunnelma oli odottava, tiedossa kun oli että peli on loppuunmyyty. Ihmisiä oli paljon liikenteessä ja moni teki asiat samalla kaavalla kuin mekin; ensin festeillä ruokaa, sitten peliin.

enne%20pelii-normal.jpg

Frühlingsfest Hannoverissa siis 11.5 asti, vähän niinkuin Oktoberfest mutta vähän pienempi. Siltikin paljon huvipuistolaitteita, ruokaa, juomaa ja rentoa meininkiä saksalaiseen tyyliin.

Sitten olikin aika siirtyä kohti stadionia! Päästiin hyvin sisälle, vaikka olikin paljon ihmisiä ja kaikki sujui oikein hyvin. Meillä oli hyvät paikat Hannoverin fanikatsomon läheltä, joten kannustus kuului ja loistava tunnelma oli taattu.

peli-normal.jpg

Alussa oli hienoa, kun koko yleisö lauloi yhdessä Hannoverin joukkueen biisin, kyllä meni iho kananlihalle! Lauloin rietysti itsekin mukana ;)

Itse peli olikin sitten vähän tylsää katsottavaa :D mulla on ilmeisesti huonoa karmaa tän bundesliigan kanssa kun tässäkään pelissä ei nähty yhtäkään maalia vaan se päättyi tylsästi 0-0. Samoin kävi siis syksyllä kun oltiin Jontun kanssa Bremenissä peliä katsomassa. Pah. Tämän takia taidan vain kallistua sen jääkiekon puolelle ihan maalien määrän ja nopeamman temmon vuoksi. No mutta joka tapauksessa tämä peli oli aivan mahtava kokemus, olla kannustamassa oman opiskelukaupungin joukkuetta 49 000 muun ihmisen kanssa, en vaihtaisi hetkeäkään.

Pelin jälkeen suuntasimme jälleen frühlingsfesteille, joilla Laura ja Stefan kävivät yhdessä huvilaitteessa ja sitten taas vaihteeksi syötiin ja juotiin :D Sain kunnian maistaa Hannoverilaista juomaerikoisuutta, Lüttje Lagea. Tässä juomassa yhdistyvät tumma olut ja kirkas viina. Ei kuulosta kovin hyvältä ainakaan mun korvaan kun en oikein pidä kummastakaan :D mutta kokeilla piti, ihan vain kulttuurin tähden. Erikoisen tästä juomasta tekee siis se, että sekä olut, että viina ovat erillisissä pienissä snapsilasien tyylisissä laseissa. Juodessa otetaan molemmat snapsilasit yhteen käteen ja tarkoitus on juoda niin, että ylempänä olevasta lasista kaatuu pikkuhiljaa viinaa oluen sekaan, kun olutlasista juodaan. Erikoinen ei ole siis juoma itsessään, vaan sen juontitapa, joka on muuten ensikertalaiselle hyvin vaikeaa! Päädyinkin itse sekoittamaan suosiolla juomat keskenään välttääkseni vaatteideni sotkemisen. Mutta perihannoverilainen osaa siis juoda Lüttje Lagea läikyttämättä pisaraakaan.

pelin%20j%C3%A4lkeen-normal.jpg

Viimeisessä kuvassa Stefan demonstroi hienosti Lüttje Lagen juomistavan, ehkä kuva kertoo enemmän kuin selitykseni.

Festeillä oli myös pelin jälkeen paljon porukkaa ja musiikki raikasi ja ihmiset olivat iloisia. Ihanan rentoa kaikin puolin, ei mitään örvellystä vaan oikein kotoisaa ja turvallista. Seura oli myös mitä parhain, täytyy olla kiitollinen kaikista ihmisistä joihin on täällä ollessa saanut tutustua. Ikävä tulee kun tämä aika päättyy. Keskiyön aikoihin alkoi kuitenkin väsymys painaa, sillä edellinen yö tuli nukuttua huonosti kun jännitin esitelmää. Pyöräilin kotiin lämpimässä kevät yössä ja tunsin itseni onnelliseksi.

Tänään lauantaina olen ottanut lähinnä rennosti, olin puistossa ottamassa vähän aurinkoa ja yksi kaverini tuli morjestamaan ja jutskailtiin siinä vähän aikaa. Taisi tulla pienet rusketusrajat jopa! Sitten olen katsonut elokuvaa ja vedin pienet päikkäritkin, joilta herätessä nautin parit rivit fazerin sinistä kahvin kanssa. Komiaa! Vielä kun olisi oma rakas kainalossa niin avot!;) Mutta eipä voi kaikkea saada ja pitää ottaa ilo irti joka hetkestä, jokaisen sekunnin kun saa elää vain kerran.

Ensi viikolla palailen ehkä asiaan, on meinaan reissua taas tiedossa! Uutta esitelmää on myös takoitus aloitella muiden asioiden lomassa. Kiitos ja kuulemiin! <3