Jes netti toimii vihdoin huoneessani! Torstaina alkoi toimia kun kävin keskiviikkona hyppimässä atk-ihmisen ikkunan takana vaikka vierailuaijat olivat jo ohi :D Pieni röyhkeys oli tässä paikallaan, koska muuten en olisi ikinä saanut tätä toimimaan. Unkarilainen ystävättäreni kyllä vähän ihmetteli toimintaani, mutta saatiinpahan molemmille asiat kuntoon!

Eka viikko on mennyt kohtalaisen nopeasti, sillä uusia juttuja on ollut paljon sekä nähtävää, koettavaa ja tutustumista toisiin opiskelijoihin riittää. Saksan opiskelu sujuu kivasti ja kaupassa ym. asiointi sujuu jo suhteellisen hyvin ilman mitään suurempia vaikeuksia, pikkuhiljaa! Myöskin raitiovaunu- ja metroverkosto alkaa selkiytyä. Viikkoon on mahtunut jos jonkinmoista kaupungin kiertokävelyä, kansainvälistä iltamaa ja jopa kirpputorivisiitti! Löysinkin sieltä halvan kattilan ja pyörän lukon. Täällä on myös paljon paljon kauppoja jos shoppailu kiinnostaa, monta stockmannin tapaista Galleria-kauppaa ja monta pienempää luksuksesta H&M:ään ja muihin halpakauppoihin. Lauantaina kauppoihin meneminen on täällä silti VIRHE, sillä kaikki muutkin ovat silloin liikenteessä ja jonottaa saa sekä pukukoppiin että kassoille. Ilahdutti silti, että täältä löytyy kyllä hyvin opiskelijabudjetille sopivia kauppoja ja ruoka on paljon halvempaa kuin Suomessa, esimerkkinä pullo vissyä 40snt, jossa vielä 25sentin pantti on mukana ja pullo valkoviiniä alle kaksi euroa. Yllätyn joka kerta kassalle tullessa miten vähän ostokset tekevät. Se on silti jännää, että mulle täällä on halpaa kun taas unkarilaiselle kaverilleni täällä on kallista verrattuna heidän maahansa.

Mutta hei tässä mä oon ja kunnossa ja ehjänä odottamassa junaa! Vieressä kuva ihan kotini liepeillä olevasta puistosta, Hannover on siitä kiva kun täällä on tosi paljon puistoja ja viheralueita, jokia ja järviä. Mun ikkunasta näkyy urheilukenttä ja tästä on noin 1km Hannoverin kuninkaalliseen puutarhaan joka on todella iso!

m%C3%A4%20ja%20silta-normal.jpg

Tässä hämyinen kotitaloni...anteeksi kun kuva on vinossa, mutta en osaa. Kuvia huoneestani myöhemmin kun saan aikaiseksi.

20130905_171856-normal.jpg

Hannoverilla on pitkä historia ja kaupunki onkin kokenut monenlaista, tätä on hallinneet keskiajan ruhtinaat ja kuninkaat ja niistä ajoista muistona onkin kauniita vanhoja rakennuksia, linnoja ja kirkkoja. Näitä kuitenkin vähemmän kuin esim. Bremenissä, koska kaupunki tuhoutui suurelta osin toisen maailmansodan pommituksissa. Tässä vähän kuvasaldoa kaupungilta!

the%20city-normal.jpg

Ja viime päivinä on lämpöäkin piisannut lähemmäs +30 astetta joten kesä on jatkunut täälläkin vielä toistaiseksi, muutamia sateisia päiviäkin on mahtunut mukaan mutta yleisesti lämpötila on ollut +15 asteen yläpuolella. Auringonottokuva koulun pihalta...

Ja tässä ilonaiheeni, ostin eilen pyörän! Olen siis vapaa metroverkosta niin halutessani! Hankin sen tori.fi kaltaisesta palvelusta, sillä kuulin sen olevan hyvä. Tänään olin ensipyörälyillä ja kartoitin vähän etäsyyksiä kouluun jne..Se on myös erittäin hyvä juttu tässä kaupungissa että pyörällä pääsee minne vaan ja pyöräteitä menee joka paikkaan, jopa enemmän kuin Porissa ja Suomessa.

20130908_180418-normal.jpg

Niin ja ei ollut pahan hintainenkaan, 50 euroa käytetystä pyörästä on mun mielestä ihan ok.

Tässä vielä vähän kuvia ihmisistä täällä, isoin kuva on siitä porukasta, jonka tapasin jo lentokentällä kun tuli puheeksi koneesta noustua, että ollaan kaikki menossa opiskelijavaihtoon. Syötiin porukalla Bremenissä ja jatkettiin matkaa, minä Hannoveriin ja muut pienempään kaupunkiin lähistölle. Kahdestaan olen kuvassa unkarilaisen ystäväni Borin kanssa, joka asuu samoissa taloissa kuin minäkin, ollaan vähän niinkuin asuntolakavereita ja liikutaan paljon yhdessä. Neljän poppoo kuvassa on kaikki suomalaisopiskelijat täällä Hannoverissa; Laura, Jaakko ja Anssi. Laura opiskelee samaa kuin minäkin ja on myös vuoden, on mukavaa kun on samanhenkisiä ihmisiä täällä ja vielä samasta maasta.

ihmiset-normal.jpg

Musta tuntuu, että tästä tulee kiva vuosi! Hienoa on ollut jo tähän asti ja paljon on vielä edessä. Paljon opittavaa ja koettavaa. Avoimin mielin lähden jokaiseen päivään ja katson mitä se tuo tullessaan. Ikäväkin on tietysti, varsinkin Jonttua. Mutta asiaan se kuuluu ja aina on vähän jostain luovuttava ainakin hetkeksi saadakseen jotain uutta elämäänsä.

Jeps jeps tässä kaikki tältä erää, kohti uutta viikkoa! Mukavaa viikkoa Suomeenkin kaikille ja paljon terveisiä!

p.s Jos haluaa mulle lähettää postia niin osoite on :

Zimmer 93

Lodyweg 1

30167 Hannover

Germany

Europe